Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Ruotsalainen lähettiperhe tosi-tv-ohjelmassa

 

Perheet seikkailevat -ohjelman ensimmäisessä jaksossa näytettiin esimerkiksi kastetilaisuutta Ecuadorista. Kuvakaappaus SVT1:n Familjer på äventyr -ohjelmasta.

Gunnarsonin perhe halusi näyttää ruotsalaisille, mitä lähetystyö on nykypäivänä.

Etelä-Amerikassa työskennellyt ruotsalainen lähetystyöntekijäperhe on viime viikkoina tullut tutuksi sadoilletuhansille maanmiehilleen, sillä perhe on mukana Ruotsin SVT1-kanavan Perheet seikkailevat (Familjer på äventyr) -ohjelmassa.

Vapaakristilliseen Equmeniakyrkan-kirkkoon kuuluvat Samuel ja Emma Gunnarson työskentelivät vuodet 2012–2015 Ecuadorissa. Ohjelma kuvattiin työjakson loppuvaiheessa.

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

– Halusimme näyttää, kuinka lähetystyöntekijät työskentelevät nykyään; näyttää lähetystyöstä erilaisen kuvan, kuin mikä monilla ruotsalaisilla ehkä on, Emma Gunnarson kertoo Världen idag -lehdessä.

Gunnarsonien kotiarjen lisäksi ohjelmassa kerrotaan heidän työstään paikallisen seurakunnan yhteydessä. Alkujaksoissa nähtiin muun muassa erään nuorukaisen kastetoimitus meressä.

Neljän ruotsalaisperheen elämää seuraavalla ohjelmalla on noin 800 000 katsojaa viikoittain. Ohjelma on katsottavissa Suomessakin SVTPlay.se-sivustolla.

Equmeniakyrkan syntyi neljä vuotta sitten, kun Ruotsin Metodistikirkko, Baptistiyhdyskunta ja vapaakirkollinen Missionskyrkan-yhdyskunta yhdistyivät. Noin 75 000 jäsenen kirkkokunta on tehnyt lähetysyhteistyötä Suomen Vapaakirkon kanssa.

 

Aiheet