Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Rukousverkosto kehottaa rukoilemaan Hollywoodin puolesta

 

Kuva: Sari Savela

Hollywood Prayer Network kannustaa rukoilemaan Hollywoodissa tehtävien tuotantojen ja viihdeteollisuudessa työskentelevien ihmisten puolesta. Järjestö pyrkii tarjoamaan tukea ja yhteyttä Hollywoodissa työskenteleville kristityille.

”Hollywood on lähetyskenttä”, kertoo Hollywood Prayer Networkin kuusitoista vuotta sitten perustanut Karen Covell CBN Newsille. Elokuvatuottajana työskennellyt Covell perusti rukousverkoston kun halusi tehdä kristinuskon näkyväksi Hollywoodissa. Ennen verkoston perustamista muiden kristittyjen löytäminen Hollywoodista oli vaikeaa. Nykyään Covell tietää verkoston avulla, että tunnustavia kristittyjä on ainakin 7000.

Verkostossa on mukana ihmisiä kaikilta elokuva- ja televisiotuotantojen osa-alueilta. Kuka tahansa Hollywoodissa työskentelevä on Covellin mukaan tervetullut, mikäli hän haluaa olla varmempi jakamaan uskoaan ja elämään kristittynä.

KRS Raamattukonf. 3.-16.6.

Organisaatio järjestää kristityille yhdistävää toimintaa, johon kuuluvat muun muassa raamattupiirit ja rukouskävelyt Hollywood-studioiden eri alueilla.

Yhteyden rakentamista Hollywoodin ja uskovien välille

Covellilla ei ollut alun perin aikomusta ruveta pyörittämään hengellistä organisaatiota. ”Halusin olla tuottaja. Se oli kaikki, mitä halusin. Vuosien vieriessä ryhdyin miettimään, kuinka elän jalka kahdessa eri maailmassa. Kumpikaan maailma ei ymmärrä toista. Olen osa kirkkoa, joka vihaa Hollywoodia ja Hollywoodia, joka vihaa kirkkoa”, Covell selittää. 

”Ajattelin, että uskovien viha loppuisi, jos saisin heidät rukoilemaan Hollywoodissa työskentelevien ihmisten puolesta. Ehkä uskovat alkaisivat olemaan rakastavampia näitä ihmisiä kohtaan ja pitämään heitä eksyksissä olevina Jumalan luotuina, joiden olisi vain opittava tuntemaan Jeesus”, hän kertoo.

Monenlaisia rukousryhmiä ympäri maailmaa

Hollywood Prayer Network kannustaa kristittyjä sekä yksityishenkilöinä, että ryhminä ja kirkkoina rukoilemaan Hollywoodissa työskentelevien ihmisten, projektien ja ajankohtaisten asioiden puolesta. Verkostossa rukoillaan paitsi pelastusta niille, jotka eivät vielä tunne Kristusta, myös Hollywoodissa työskentelevien kristittyjen kuten myös viihdeteollisuutta kuluttavien katsojienkin puolesta.

Organisaatio on rakentanut maailmanlaajuista rukousverkostoa ja tällä hetkellä rukousryhmiä on yhteensä 111 ja niitä löytyy jo kolmestakymmenestä maasta. Ryhmät ovat kaikki omanlaisiaan ja ne keskittyvät erilaisiin teemoihin ihmisten mielenkiinnonkohteiden mukaan. Internetsivuilta löytyy sähköpostiosoite, johon yhteyttä ottamalla voi perustaa oman ryhmänsä.

Ryhmiin kuuluu muun muassa yläkoululaisten oma Hollywood-kerho, jossa katsotaan kerran kuussa yhdessä elokuva. Katselun jälkeen elokuvasta keskustellaan ja lopuksi rukoillaan elokuvan teossa mukana olleiden ihmisten puolesta.  

Osa ryhmistä on kerran viikossa kokoontuvia rukousryhmiä, jotka keskittyvät rukoilemaan paikallisten tekijöiden puolesta. Jotkut ryhmät ovat yhteydessä jäseniinsä vain sähköpostin välityksellä. Sen kautta ryhmä välittää toisilleen rukouspyyntöjä.

Ihmiset vastaanottavaisia rukoukselle

Verkosto välittää organisoidusti henkilökohtaisia rukousystäviä Hollywoodissa työskenteleville. Viihdeteollisuuden työntekijät voivat ilmoittaa internet-sivuston kautta halunsa rukousystävän saamiseksi. Samalla tavalla ilmoittautuvat myös ne, jotka haluavat ryhtyä rukousystäväksi jollekin Hollywoodissa työskentelevälle.

Covellilla on kokemusta kahdenkeskisistä rukoushetkistä, joissa hän on rukoillut toisen henkilön puolesta. Hänen mielestään monet suhtautuvat vastaanottavaisesti henkilökohtaiseen rukoukseen.

”Useimmiten se, jonka puolesta rukoilen, alkaa itkemään huolimatta siitä, onko hän mies vai nainen. Herra koskettaa hänen sydäntään ja hän tietää sen olevan totta, vilpitöntä ja rakastavaa. Rakkaudennälkä on täällä niin voimakas”, Covell selittää. ”Voimme rakastaa ihmistä ja tarjota hänelle mitä me olemme itse saaneet Herralta. Ja tehdä sen sellaisilla tavoilla, jotka eivät ole loukkaavia tai pelottavia”, hän jatkaa.

Rukousystävä kulkee rinnalla

Eräs Ileanaksi itseään nimittävä viihdeteollisuuden työntekijä kertoo verkoston internetsivuilla rukousystäväkokemuksestaan:  

”Kimberly on ollut todella rohkaiseva ja on seissyt rinnallani rukouksessa. Me tiedämme, että perhearvoihin pitäytyvän ohjelman markkinoiminen on vastavirtaan uimista. Siksi rukousystävän olemassaolo on ollut todella lohduttavaa. Hän on mahtava nuori nainen. Hän todella välittää projektistamme ja kannustaa rukoilemalla Jumalan täydellisen tahdon toteutumista projektimme suhteen.”

Hollywood prayer network on tehnyt vaikutuksen myös muun muassa Garland Huntiin, Hollywoodissa työskentelevään kykymanageriin. Verkoston vastikään pitämässä kokouksessa hän kertoi, kuinka hän on henkilökohtaisesti kokenut tulleensa vaikuttuneeksi rukouksesta.

”Me emme pysty tekemään tätä yksin”, Hunt sanoo. ”Tämä kaupunki on eräs yksinäisimmistä kaupungeista maailmassa ja viihdeteollisuudessa työskentely on todella yksinäinen kokemus. Joten en voi korostaa liikaa sitä, miten tärkeää on tunne, että uskovat kannattelevat meitä”, hän vakuuttaa.