Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Rukouspäiväjulistus aloitti kansainvälisen rukousviikon

 

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö allekirjoitti rukouspäiväjulistuksen. Kuva: Wikimedia Commons.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön allekirjoittama rukouspäiväjulistus luettiin tänään kaikissa seurakunnissa. Julistus aloitti perinteisen ekumeenisen rukousviikon.

Kansainvälisen ekumeenisen rukousviikon teemana on tänä vuonna ”saman veden äärellä”.

”Ekumeenisen rukousviikon teema perustuu tänä vuonna kertomukseen Jeesuksen ja samarialaisen naisen kohtaamisesta kaivolla. Ekumeeninen vastuuviikko kiinnittää huomiota oikeudenmukaisuuteen ja siirtolaisuuteen”, Suomen ekumeenisen neuvoston hallituksen muotoilemassa julistuksessa sanotaan.

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

Johanneksen evankeliumin kertomus tapahtuu kaivolla, eli veden äärellä. Kohtaaminen ja tapahtumapaikka on tärkeässä symbolisessa osassa tämän vuoden rukousviikkoa. Julistuksessa muistutetaankin, että ”meidän on kohdattava toisemme tasaveroisina ihmiskunnan jäseninä. Meillä on eri lähtökohdat, eri taustat kulttuureissamme ja uskonnoissamme, mutta sama oikeus veteen ja ihmisarvoiseen elämään.”

Rukousviikkoa vietetään aina samaan aikaan, 18.-25. tammikuuta. Sen historia ulottuu vuoteen 1908, joskin Suomessa sitä on vietetty vasta 1950-luvulta lähtien. Rukousviikon aikana eri paikkakunnilla järjestetään monenlaisia tilaisuuksia rukoushetkistä konsertteihin ja keskustelutilaisuuksiin.

Lue rukouspäiväjulistus täältä.