Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Rukousopas kannustaa yhä useampia rukoukseen muslimien puolesta

 

30 päivää rukousta muslimimaailman puolesta -opas antaa kristityille, rukousryhmille, seurakunnille ja maahanmuuttajien parissa työskenteleville mahdollisuuden rukoilla kohdennetusti.

Viime vuonna ramadanin aikaan arviolta miljoona kristittyä ympäri maailmaa rukoili muslimien puolesta 30 päivää rukousta muslimimaailman puolesta -oppaan mukaan.

Suomenkielinen rukousopas on juuri ilmestynyt Suomen lähetysneuvoston (SLN) ja Suomen Evankelisen Allianssin (SEA) julkaisemana.

Oppaassa on kaksi osaa. 30 päivää rukousta on tarkoitettu rukouskäyttöön ramadan-paastokuukauden aikana, joka alkaa lauantaina 27.5. ja kestää 25. kesäkuuta asti. Tänä vuonna keskitytään osa-alueeseen, joka jollain tavalla yhdistää kaikkia ihmisiä, perheeseen. Perheessä monet kuulevat ensimmäistä kertaa uskosta ja myös oppivat elämän arvoja. Perheen vaikutus ihmiseen on suurempi kuin arvaammekaan.

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

Perjantairukous tarjoaa Ramadanin jälkeen seuraaville 46 perjantaille rukouskohteen muslimien parissa tehtävästä työstä.

”Muslimien puolesta rukoilevien kristittyjen määrä on kasvanut. Tämä on tärkeää aikana, jolloin vastakkainasettelu voimistuu. Et voi vihata ihmistä, jonka puolesta rukoilet”, kertoo Suomen lähetysneuvoston puheenjohtaja Timo Keskitalo.

Ensimmäinen Perjantairukousopas suomalaisen muslimityön puolesta julkaistiin vuonna 2006.  Idea rukouskampanjasta syntyi lähetysjärjestöjen yhteisen Islam-missio foorumin yhteydessä.

Rukousoppaan esipuheessa kerrotaan, että kun opasta alettiin tehdä, pieni joukko ihmisiä uskoi, että Jumala kehotti heitä katsomaa muslimeja uusin, rakastavin silmin. Toimituskunta onkin saanut palautetta rukousoppaan käyttäjiltä, kuinka heidän suhtautumisensa muslimeja kohtaan on muuttunut sen jälkeen, kun he ovat alkaneet oppaan johdolla rukoilemaan muslimien puolesta.