Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Rukousaamiainen: elitismiä vai arvofoorumi?

 

Kalastajatorppa oli toista kertaa Kansallisen rukousaamiaisen näyttämönä. Kuva: Wikimedia Commons

Tapahtuman pääkoordinaattori Antero Laukkanen ihmettelee joidenkin kristittyjen kritiikkiä yhteiskunnallisten vaikuttajien kokoontumista kohtaan.

Järjestyksessään toinen Kansallinen rukousaamiainen järjestettiin viime viikolla Helsingissä. Tapahtuma-areenana oli kansainvälisen politiikan ja elinkeinoelämän tapaamisten näyttämönä tunnettu Hotelli Kalastajatorppa.

Tapahtumaa verhosi kansainväliseen tyyliin hienoinen salamyhkäisyys, mikä nostatti mediassa kysymyksiä. Osallistujalistaa ei julkaistu, eikä media saanut kaipaamiaan puhereferaatteja. Joissain arvioissa rukousaamiaista luonnehdittiin elitistiseksi.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

– On olemassa paljon tapahtumia, joissa kokoontuu yhteiskunnan merkittäviä vaikuttajia. Ei niitä väitetä heti elitismiksi. On harmillista, että jotkut kristitytkin lähtevät iltapäivälehtien kuoroon mukaan, pääkoordinaattori, kansanedustaja Antero Laukkanen (kd) sanoo.

Tärkeä arvofoorumi

Tapahtuman pääpuhujaksi muodostui varapuhemies Paula Risikko (kok) ulkoministeri Timo Soinin (ps) joutuessa perumaan osallistumisensa. Mukana oli kaikkiaan 150 politiikan ja elinkeinoelämän vaikuttajaa.

– Toivoisin, että rukousaamiaisesta voisi muodostua yksi Suomen tärkeistä arvofoorumeista, Antero Laukkanen sanoo.

Kaikkiaan tapahtuman järjestelyissä on mukana kolmisenkymmentä henkilöä. Suomen rukousaamiainen on osa kansainvälistä liikettä, joka toimii 70 maassa.