Amerikasta tutut rukousaamiaiset alkavat keskiviikkona Suomessa

 

Barack Obama puhumassa vuoden 2009 rukousaamiaisella Yhdysvalloissa. Kuva: Wikimedia Commons

Helsingissä järjestetään huomenna Suomen ensimmäinen Kansallinen Rukousaamiainen. Kyseessä on suljettu kutsuvierastilaisuus, jollaisia on järjestetty ympäri maailmaa.

Kansallisella rukousaamiaisella on Yhdysvalloissa vahvat ja pitkät perinteet. Suomesta paikalla ovat olleet esimerkiksi Eija-Riitta Korhola (kok), Timo Soini (ps) ja Päivi Räsänen (kd). Suomalaisille poliitikoille rukousaamiaiset ovat tulleet tutuksi ehkä parhaiten kuitenkin europarlamentissa Brysselissä.

Kotimaa24:n haastatteleman kansanedustaja Sauli Ahvenjärven (kd) mukaan ajatus Suomen omasta Rukousaamiaisesta on kypsynyt hiljalleen ja mukana suunnittelussa on ollut poliitikkojen lisäksi kristillisiä liikemiesjärjestöjä ja yksityishenkilöitä. Ahvenjärvi on ollut itse mukana suunnittelussa alusta saakka. Samalla on syntynyt Suomen Kansallinen Rukousaamiainen ry -niminen yhdistys.

Perheniemi Neliöb. 15.-21.4.

Suomen Kansallinen Rukousaamiainen järjestetään jatkossa vuosittain ja sillä on ohjausryhmä, jossa on mukana kansanedustajia lähes kaikista eduskuntapuolueista. Pääpuhujana huomisella Rukousaamiaisella on Suomen Kuvalehden entinen päätoimittaja, Tapani Ruokanen.

Tilaisuuden teemana on Luottamus tulevaisuuteen. Rukouksen merkitys tulee esiin tapahtuman ohjelmassa: ”Kautta vuosisatojen on tullut ilmeiseksi, kuinka muutamien ihmisten yhteenliittyminen rukouksessa, Jumalaa ja ihmisiä rakastaen, on ollut avaimena suurille muutoksille. – – On hyvä, että ihmiset kaikilla yhteiskunnan tasoilla jälleen löytävät rukouksen syvällisen merkityksen ja Jeesus Nasaretilaisen opetukset, silloin voimme tulla osaksi ratkaisua paremmasta tulevaisuudesta.”

Samassa Kotimaa24:n haastattelussa Ahvenjärvi toteaa, että hänelle itselleen on oleellista, ”että muistutamme siitä, että voimme päättäjinä kokoontua ja hiljentyä yhdessä Kaikkivaltiaan eteen pyytämään johdatusta ja siunausta tälle maalle ja kansalle ja samalla kristilliseltä arvopohjalta pohtia tämän maan tilannetta.”

Lähde: Kotimaa24