Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Missiomusalinjan kiertue kostuttaa sekä nuorten että vanhojen silmiä

 

Missiomusalinja tulkitsee tällä viikolla Jeesuksen kertomuksia Pohjanmaalla.

Raamattuopiston uusi missiomusalinja tulkitsee raikkaasti Jeesuksen kertomuksia ympäri Suomen ulottuvalla kiertueella, joka tällä viikolla nähdään Ilmajoella, Kokkolassa ja Vaasassa. Musiikkia, tekstiä ja draamaa yhdistävä produktio hämmästelee Mitkä juhlat näistä tuleekaan?!

Kokonaisuuden kirjoittanut, laulut sanoittanut Jari Kekäle kuvailee esitystä yhteiseksi pysähtymiseksi Jeesuksen vertausten äärelle:

– Se on mielikuvien ja musiikin matka vertausten hahmojen maailmaan kuuntelemaan ja katselemaan, miten asiat olisivat ehkä voineet mennä. Se on matka ihmisen vaikeuteen olla ihminen, mutta myös kutsu: Tulkaa, kaikki on jo valmiina, vaikka itse et olisikaan valmiina!

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Produktion toteuttaa Kauniaisissa opiskelevat kymmenen missiomusalinjalaista.

Linjan vastaava opettaja Mikko Nikula kertoo, että kiertueen esitykset ovat menneet tähän mennessä mukavasti. Ensi-ilta veti 150 katsojaa.

– Näytelmän lopulla on näkynyt kosteita silmiä siellä täällä, mikä kertoo siitä, että jokin on kolahtanut. Sekä vanhat että nuoret ovat ottaneet esityksen hyvin vastaan. Se on erityistä, että esitys kelpaa yli sukupolvirajojen. Jeesus kertoi vertauksia, tarinoita. Se tapa viestiä suuria totuuksia toimii tänäänkin.

Produktion ovat säveltäneet Joonatan Rautio, Pekka Salmi ja Mikko Nikula. Esityksen on ohjannut ja dramatisoinut Mikko Lammi. Musiikki on puoliakustista ja esitys sopii niin aikuisille kuin nuorillekin.

Käytännönläheinen missiomusalinja evankelioi Suomessa ja ulkomailla sekä opiskelee musiikkia ja Raamattua. Joukko perehtyy musiikin mahdollisuuksiin lähetystyössä ja evankelioinnissa.

Ryhmä lähtee hengellisen musiikin konkareiden kanssa tien päälle: keikkailemaan kouluihin, seurakuntiin, pienemmille ja isommille areenoille.

Toinen missiomusalinjan yhtyeistä lähtee huhtikuussa esiintymismatkalle Japaniin, toinen Bulgariaan ja Etu-Aasiaan.

Tällä viikolla Mitkä juhlat näistä tuleekaan?! -esitys nähdään torstaina Ilmajoella, perjantaina Kokkolassa ja lauantaina Vaasassa.

Kiertue huipentuu Raamattuopistolla pidettäviin Lähetyksen kesäpäiviin.