Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Parisuhde paranee kumppania kehumalla

 

Kumppania voi kehua sanoin ja kuvin. Kuva: Aarne Ormio.

Yhteiskristillisen Parisuhteen palikat -tiimin parisuhdekampanja kannustaa panostamaan omaan parisuhteeseen. Tämän voi tehdä helposti esimerkiksi kehumalla kumppania julkisesti.

Kehu kumppania -kampanjan tavoitteena on saada ihmiset panostamaan omaan avioliittoon ja parisuhteeseensa aikanamme, jolloin sitoutuminen ei ole itsestäänselvyys. Tarkoituksena on jakaa kehuja kumppanilleen sanoin tai kuvin sosiaalisessa mediassa.

– Jos ei julkisesti uskalla kehua, voi tietenkin kehua suoraan kumppanilleen. Tärkeintä on se, että kehuu! Kampanja on olemassa juuri sitä varten, että ihmiset huomaisivat, miten pienistä teoista parisuhteen parantaminen voi olla kiinni, kirkkohallituksen perhe- ja parisuhdetyön asiantuntija Minna Tuominen sanoo.

KRS Krito 10.-23.6.

Kampanjaa käydään Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa. Parhaiten se on ottanut tuulta alleen Twitterissä, jossa se on käynyt jopa puhutuimpien aiheiden top 10:ssä.

– On vaikeaa ennakoida miten tällaiset some-kampanjat lähtevät käyntiin. Tarkoitus on kuitenkin ylläpitää tätä julkaisemalla kampanjan aikana siihen liittyvää materiaalia, Tuominen kertoo.

Kampanja on alkanut helmikuussa ja se on voimassa tänä keväänä kolme kuukautta. Kampanjapostauksiin tulee liittää tunnisteeksi #kehukumppania, jolla löytää muutkin aiheeseen liittyvät julkaisut.

Yhteistyötä kestävän parisuhteen puolesta

Kampanjan järjestävä taho on yhteiskristillinen Parisuhteen palikat -linjatyöryhmä, joka jakaa kotisivuillaan materiaalia ja vinkkejä parisuhteen hoitoon liittyen. Käsiteltäviä aihealueita ovat luottamus ja anteeksianto, rakkaus, riidat, sanat, seksuaalisuus, sitoutuminen, teot ja tunteet. Tarjolla on videoita, luentomateriaalia ja yhteisiä tehtäviä pariskunnille.

Työryhmä on toiminut vuodesta 2006 asti ja kuluva hankevuosi 2015 on sen viimeinen ja siksi rima on aiempaa korkeammalla.

– Tavoittelemme laajaa medianäkyvyyttä kampanjallamme. Teemme myös parhaillaan yhteistyötä Kotivinkin kanssa. Lehti mainostaa kampanjaa niin paperisessa kuin sähköisessä julkaisussaan, Tuominen kertoo.

Mukana Parisuhteen palikoissa ovat Suomen evankelis-luterilainen kirkko, Adventtikirkko, Helluntaikirkko, Parempi avioliitto ry., Kansan Raamattuseura, parisuhdekeskus Kataja ry., Mennään Eteenpäin ry., ABC+ -perhelehti, Porvoon suomalainen seurakunta, Suomen Raamattuopisto sekä Vapaakirkko.

Lähde: Parisuhteen palikat