Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Rohkean uskon viesti kaikui Suvipäivillä

 

Sanan Suvipäivien puheissa ja lauluissa kuului sekä päivien teema Lähellä että kutsu elää rohkeasti uskoa todeksi.

Kesän lämpimin päivä helli vieraita, kun Suvipäivillä Lohjan Vivamossa vietettiin viikonloppuna moninkertaista juhlaa. Kansan Raamattuseuran 70-vuotista taivalta juhlittiin sanoin ja sävelin.

Musiikki on aina ollut tärkeä osa järjestön julistustyötä. Siksi 70-vuotisjuhlaa vietettiin erityisesti juhlakonsertissa.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

– Ihmiset aina sanovat, että laulakaa vielä se laulu, mutta kukaan ei pyydä, että puhu vielä se puhe, pitkäaikainen musiikkityön johtaja Matti Kolehmainen muisteli työtoverinsa Pellervo Heinilän sanontaa vuosien takaa.

Kirkko lapsille talkootyönä

Vivamon Lastenkylässä piispa Tapio Luoma siunasi käyttöön kylän oman kirkon. Aloite Lastenkylästä ja kirkosta tuli Anna-Mari Kaskiselta, joka antoi kirkolle nimeksi Pyhän Lapsen kirkko.

– Nimi kertoo Jeesuksesta, mutta muistuttaa myös siitä, että jokainen lapsi on pyhä ja tärkeä.

Kirkkoa on ollut rakentamassa useita kymmeniä talkoolaisia ja miltei kaikki kirkkoon on saatu lahjoituksena.

Lastenkylässä vietettiin myös nukketeatteri Sananjalan 10-vuotisjuhlaa uuden Juhlat-esityksen merkeissä.  Esitys välittää viestin siitä, että jokainen on arvokas ja tärkeä sellaisena kuin on.

Vahva viesti Euroopasta

Agape Europen -johtaja espanjalainen Javier Garcia toi juhlaan kuulumisia Euroopasta.

–  Lama ja muu epävarmuus saavat ihmiset etsimään jotain mikä kantaisi tulevaisuuteen. Siksi nimenomaan nyt on kristittyjen aika olla näkyvillä ja antaa sanomamme kuulua rohkeasti ja myönteisellä tavalla.

– Meidän pitää olla oikealla tavalla ylpeitä sanomastamme ja elää sitä todeksi, Jeesus elämämme keskiössä, Garcia kehotti.

Toivoa antaa myös kristillisen kirkon piirissä kasvava, kirkkokuntarajat ylittävä yhteyden ja yhteistyön etsiminen.

Kristillisyys median myllerryksessä

Entiset päätoimittajat Vesa Pekka Koljonen ja Tapani Ruokanen Ilta-Sanomista ja Suomen Kuvalehdestä olivat Sana-lehden päätoimittajan Heli Karhumäen kanssa keskustelemassa median suhtautumisesta kristillisyyteen ja kirkkoon

– Kirkko ja kristityt eivät aina ehkä saa reilua kohtelua, mutta eivät myöskään erityiskohtelua. Kirkon ongelmat käsitellään samalla tavalla kuin muidenkin, Koljonen totesi.

Kumpikin peräänkuulutti toimittajille vahvempaa yleissivistystä sekä kristinuskosta että uskonnon merkityksestä maailmassa. Uskonnonopetusta tarvitaan edelleen. On tärkeää tuntea oma uskontonsa, silloin osaamme kunnioittaa toisiamme.

– Uutisvirrassa uskonto on myös ällistyttävän keskeinen. On tärkeää ymmärtää uskonnon vaikutusta ihmisten ajatteluun, Koljonen kommentoi.

– Mediassa on liian vähän tämän alueen asiantuntijoita, Ruokanen korosti.

Raamattuopetus kiinnosti

– Merkillepantavaa päivillä oli raamattuopetuksen suosio. Sitä oli tarjolla miltei koko ajan omana kanavana, juhlajärjestelyistä vastannut Kalle Virta iloitsi.

Kävijöitä Sanan Suvipäivillä oli yhteensä noin 5000 ja lauantaina alueella oli yhtä aikaa lähes 2500 ihmistä.

Sanan Suvipäiviä vietettiin 12.-14.6. Vivamossa. Tapahtuman päätösmessu lähetetään TV1:ssä juhannussunnuntaina 21.6.