Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

”Voisitko puhua vähemmän Jumalasta?”

 

Joka kolmas ruotsalainen pappi kuulee pyynnön vähentää Jumalasta puhumista vihkitoimituksessa.

Joka kolmas pappi kuulee Ruotsissa pyynnön vähentää Jumalasta ja kristillisestä sisällöstä puhumisen minimiin vihkiessä.

Kyrkans Tidning uutisoi papeille esitetystä kyselystä, jonka mukaan joka kolmatta pappia pyydetään puhumaan avioliiton kristillisestä merkityksestä niin vähän kuin mahdollista. Useimmiten papit ovat saaneet vihkiparin ymmärtämään avioliiton merkityksen kristinuskossa. Jotkut ovat kuitenkin kehottaneet paria valitsemaan siviilivihkimisen, mikäli puhetta Jumalasta ei halua hääpäivänään kuulla.

 

KRS Krito 10.-23.6.

Kyrkans Tidningin kyselyyn oli vastannut 216 kirkkoherraa ja kappalaista eri puolelta maata, ja hiippakuntien väliset erot tulivat hyvin selväksi. Luleåssa kukaan ei ollut saanut pyyntöä kristillisen sisällön vähentämisestä, kun taas Linköpingissä toivomus esitetään joka toiselle papille.

 

Suomessa vastaavaa puhetta kuullaan harvemmin, kertoo Kotimaa24. Toivakan seurakunnan kirkkoherra Panu Partanen kertoo kuitenkin kuulleensa tapauksesta.

 

“Keskustelun jälkeen olivat päätyneet siviilivihkimiseen, mikä oli selkärankaista toimintaa papilta. Hankalia tapauksia saattaa tulla vastaan. Siinä tilanteessa kysytään papin ammattitaitoa ja johtajuutta. Rakkaudellisen jämäkästi on tehtävä selväksi, että vihkitoimitus on seurakunnan jumalanpalveluselämää, pieni jumalanpalvelus”, Partanen kertoi Kotimaa24:lle.

 

Lähteet: Kyrkans Tidning, Kotimaa24

Kuva: Katarzyna /pixabay

 

Aiheet

, ,