Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Riihimäen kirkossa palkitaan sulosointuisin kuoro – finalistit selvillä

 

Kristillisen eläkeliiton ja Radio Dein Sulosoinnuista soraääniin -kilpailu on innostanut varttunutta väkeä perustamaan lauluryhmiä. Kuva: Sakari Röyskö.

Itsenäisyyden juhlavuosi on innostanut Suomen seniorikuorot kilpailemaan siitä, kuinka soraäänistä jalostuu sulosointuisia laulukuoroja.

Itsenäisyyden juhlavuosi on innostanut Suomen seniorikuorot kilpailemaan siitä, kuinka soraäänistä jalostuu sulosointuisia laulukuoroja. Radio Dein ja Kristillisen eläkeliiton laulukilpailu huipentuu lauantaina 21. lokakuuta Riihimäellä käytävään finaaliin, johon on valikoitunut neljä kuoroa.

Finaaliin selvisivät Caritas-kuoro Alavudelta, Kälviän kitarakuoro, Kamarikuoro Capotela Kankaanpäästä ja Ylistysryhmä Sirpaleet Heinolasta.

SRO neliöb. 10-16.6.

Radio Dei ja Kristillinen eläkeliitto haastoivat kesän aikana ikäihmisiä kokoamaan oman lauluryhmän ja valmistamaan musiikkiesityksen, joka kertoo itsenäisestä Suomesta hengellisiä teemoja unohtamatta. Paras esitys palkitaan tuhannella eurolla.

Varttuneelle väelle suunnatun laulukilpailun finaali järjestetään Riihimäen keskuskirkossa 21.10. klo 18.30. Tilaisuus on yleisölle avoin. Radio Dei lähettää loppukilpailun suorana lähetyksenä. Kaikkiaan kisa kokosi yli 600 osallistujaa.

Finaalissa voittajan valitsee raati, jossa on mukana muun muassa Radio Dein musiikkipäällikkö Antti Suonio, kanttori Anna Pöyhönen ja kuoromusiikin tuntijat Antero Sala, Tuomas Tarkkanen ja Tuula Kivistö.

Tuomas Tarkkanen sanoo neljän finalistin valitsemisen olleen äärettömän vaikeaa, koska lauluryhmät olivat tasokkaita. Tarkkanen kertoo ilahtuneensa siitä, että ikäihmisten perustamat lauluryhmät onnistuivat houkuttelemaan joukkoonsa myös nuoremman polven edustajia, mikä yhdistää eri sukupolvien laulajia toisiinsa.

– Oli tosi mahtava, että siellä oli suuri ikähaitari näiden ryhmien sisällä. Nuorimmat olivat alakouluikäisiä, reilusti yli 90 vuotiaita laulajia oli myös, kertoo Tuomas Tarkkanen.

– Koko kierroksen parasta antia minulle, oli paitsi tämä taiteellinen elämys, nähdä miten vireätä ja laajaa ja kaunista on musiikin harrastus ympäri Suomea, täydentää tuomariston jäsen Antero Sala.

Tuomas Tarkkanen paljastaa, että finalistikuorojen valinnassa auttoivat kisan sisältökriteerit, koska musiikillisesti moni parhaista kuoroista oli keskenään varsin tasapäisiä.

– Onneksi kilpailun säännöissä oli muutama kriteeri, joita me saatoimme käyttää hyväksemme. Yksi oli se, että esityksestä pitää löytyä selkeä kristillinen sanoma ja toinen oli, että Suomen itsenäisyysteemaa pitää jotenkin myös olla mukana. Näitä me etsimme esityksistä.

 
Dei, sävelmatka, artikkeliban 31.5.- (2/2)