Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Retoriikka homoliittojen ympärillä kovenee

 

Esko Valtaoja kommentoi avioliittokeskustelua mökkitunnelmissa. KUVA: SOPPAKANUUNA/WIKIMEDIA COMMONS

”Idioottimaisen vaarallisia homovihaajia”, ”imekää munaa, molot”, ”muutama fakta tärähtäneistölle”. Keskustelu samaa sukupuolta olevien parisuhteista ja avioliittolaista on käynyt kesäkuussa kuumana. Erityisesti käynnissä oleva Pride-viikko ja lakivaliokunnan äänestys niin sanotusta tasa-arvoisesta avioliittolaista ovat herättäneet railakasta keskustelua mediassa.

Lakivaliokunnan keskiviikkoinen äänestys niin sanotusta tasa-arvoisesta avioliittolaista on aiheuttanut keskustelutulvaa sähköisessä mediassa. Retoriikka yltyy paikoin rajun puoleiseksi, kuten City-lehden tavoittamalla avaruustähtitieteen professori Esko Valtaojalla. Valtaojalta kysyttiin, millä mielellä mies otti vastaan päätöksen tasa-arvoisen avioliittolain hylkäämisestä.

”Poliittisesti korrekti ja riittävä responssi valiokunnan herrasmiehille on tietysti ’Imekää munaa, molot!'”, Valtaoja sanoo City-lehden haastattelussa 26. kesäkuuta.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Yrittäjä ja blogisti Sari Helin puolestaan sallii Ylen blogissa venäläisten leimaamisen homovihaajiksi.

”Kun lapsen kanssa katsoo Yle Teeman ansiokasta homovihasta kertovaa dokumenttia, hän menee täyteen raivoon homojen puolesta. Ja kun lapsi ilmoittaa venäläisten olevan idioottimaisen vaarallisia homovihaajia, häntä ei voi siitä ajatuksesta moittia”, Helin kirjoittaa 25. kesäkuuta.

Toisellakin puolella nimitykset osataan. Kansanedustaja Timo Soini kirjoitti plokissaan aiemmin kesäkuussa avioliitosta otsikolla ”Muutama fakta tärähtäneistölle”. Iltalehden mukaan Vaasan perussuomalaisten puheenjohtaja Raija Koivisto harmistui nimittelyä.

”En usko, että tämä nimittely ainakaan yhtään edesauttaa sitä ryvettynyttä kuvaa, mikä monella on nykypolitiikasta ja perussuomalaisuudesta”, Koivisto sanoo Iltalehti-fi:ssä 4. kesäkuuta.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie