Rauhan Asema lähettää hengellistä sisältöä radioon ja verkkoon

Rauhan Aseman toimituspäälikkö Mikko Salmi tuottaa Oulun seurakuntien ohjelmia radioon alueellisesti ja valtakunnallisesti.

Oulun seurakunnat kohtaavat vuoden alusta alkaen seurakuntalaisia yhä vahvemmin verkon ja radion välityksellä. Hanketta toteuttamaan perustetaan vuoden alussa digitaaliseen ja sähköiseen mediaan sisältöjä tuottava Rauhan Asema, joka koordinoi viestintään liittyvää hengellistä työtä Oulun seurakunnissa.

Rauhan Aseman rungon muodostavat Oulun seurakuntien digitaaliseen viestintään erikoistuneet hengellisen työn tekijät. Toiminnallisina painopisteinä ovat radio-ohjelmat Radio Deissä, Radio Pookissa ja Yle Oulussa, verkkopappitoiminta sekä oma video- ja tv-tuotanto.

Lisäksi Rauhan Asema tuottaa yhdessä Oulun kaupungin kanssa Juhlavuoden Kansankäräjät -nimisen keskustelusarjan Oulun kaupunginteatterissa lokakuussa 2013.

PS Norvanto Hedelmästään puu tunnetaan

Rauhan Aseman toimituspäälliköksi valittu pastori ja Radio Dein Toivon Päivä -iltapäivälähetyksen juontaja Mikko Salmi katsoo kirkon toimintaympäristön muuttuneen viime vuosina voimakkaasti.

– Kirkko on lyhyessä ajassa muuttunut internetin vaikutuksesta tiedonantajasta keskustelukumppaniksi. Viimeistään nyt on kirkon työntekijöiden astuttava jakkaralta alas ja suostuttava tasaveroiseen kommunikaatioon ympäröivän maailman kanssa. Kirkon on lisäksi oivallettava, että internet ei ole vain väline oman totuuden esittämiseen, vaan elävä toimintaympäristö, jossa ihmiset kommunikoivat aidosti elämän ja kuoleman kysymyksistä.

Oulun seurakuntien yhteinen kirkkovaltuusto päätti maanantai-iltana Rauhan Aseman perustamisesta. Ensimmäisen toimintavuoden jälkeen päätetään hankkeen jatkosta. Rauhan Aseman tavoitteena on palvella aktiivista kaupunkilaisväestöä, jonka suhde seurakuntaan on etäisin.

Rauhan Asema -hanke on vastaus maaliskuussa 2012 julkaistuun yhteisökuvatutkimukseen, jonka mukaan neljätoista prosenttia Oulun seurakuntien jäsenistä on etsinyt hengellistä sisältöä verkosta tai radiosta.

Kirkkohallituksen Verkko ja teologia -työryhmä totesi kesäkuussa ilmestyneessä loppuraportissaan suomalaisten elävän uskonnollista elämäänsä enenevässä määrin verkossa.

”Maailman murros on paluuta alkuseurakunnan aikaan”

Rauhan Asema tuottaa Radio Deille ensi vuonna muun muassa Oulun seudulla kuultavaa Uskon tähden -makasiiniohjelmaa, jossa seurakunnan työntekijöillä ja vastuuhenkilöillä on merkittävä rooli. Ohjelma kuullaan Oulun seudulla taajuudella 106,9 MHz maanantaisin kello 18.00-19.15. Sunnuntaisin ja arkipyhinä Oulun seurakunnat lähettävät alueellista ohjelmaa kello 9.55-12.00.

Rauhan Asema tuottaa Radio Deille ensi vuonna myös kaksi valtakunnanlähetyksessä kuultavaa viikoittaista ohjelmasarjaa. Keskiviikkoisin kello 16.40 kuullaan Herätys eilen ja tänään ja perjantaisin kello 14.40 oululainen Päivän valinta. Lisäksi lapsiperheille lähetetään sunnuntaiaamuisin Radiopyhäkoulu.

– Maailman murros on osaltaan myös paluuta alkuseurakunnan aikaan. Apostolit lähtivät jakamaan evankeliumia Kristuksesta ja altistivat itsensä kritiikille. Apostolit eivät keksineet itse evankeliumia, vaan jakoivat uskonsa eväät ympäröivään maailmaan. Samasta ilmiöstä on kysymys tänäkin päivänä, kiteyttää Salmi Rauhan Aseman idean aseman perustamista käsittelevässä blogikirjoituksessaan.

Mikko Salmen Rauhan Aseman perustamisesta kertova blogikirjoitus

Radio Dei Radiot_fi