”Rakastuin ystävääni” – Suvi löysi puolison yllättävän läheltä 

 

Luonto lataa akkujani, Suvi kertoo.

Saamenmaan kahdeksan vuodenaikaa tarjoavat upeat mahdollisuudet ulkoiluun ja luonnossa oloon ympäri vuoden, Suvi Kauppinen kertoo.

Juureni ovat pohjoisessa. Saamelaisuus on sellainen osa minua, mistä olen kiitollinen ja ylpeä. Se on arkea ja tavallista elämää luonnon ja yhteisön keskellä. 

 

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Kristittynä minulle on tärkeää pyrkiä pitämään omatuntoni puhtaana, sekä tekemään sellaisia elämänvalintoja, jotka tuottavat iloa Jumalan sydämelle. 

 

Rakastuin alkuvuodesta hyvään ystävääni, jolle olin vuosien aikana ehtinyt useampaan kertaan muistuttaa meidän olevan vain kavereita. Jouduin perumaan puheeni, mutta se on ollut sen arvoista! 

 

Miehessäni Tapanissa arvostan hänen sitoutuneisuuttaan Jumalaan ja seurakuntaan, uskollisuutta, käytännöllisyyttä, kärsivällisyyttä ja positiivista elämänasennetta, jolla selviämme pitkälle. 

 

Luonto lataa akkujani. Saamenmaan kahdeksan vuodenaikaa tarjoavat upeat mahdollisuudet ulkoiluun ja luonnossa oloon ympäri vuoden. Olen innokas pilkkijä ja hillastaja, vaikka saalista en aina saakaan niin paljon kuin toivoisin. 

 

Mielenkiintoisin paikka, johon olen matkustanut, on Pohjois-Korea. Matkan kohokohtia olivat kolmen uskovan näkeminen sattumalta pienellä juna-asemalla, Jumalan läsnäolon kokeminen pohjoiskorealaisessa kirkossa ja uskoontulostani kertominen nuorelle korealaiselle naisoppaalle. Ne osoittivat Jumalan toimivan voimakkaasti myös suurimman pimeyden keskellä. 

 

Minulle rakkain jouluperinne on joulukirkossa käynti. Yksi mieleenpainuvimmista joulukirkoista oli aattoilta Jerusalemin vanhassa kaupungissa asuessani Israelissa opintojen takia. 

 

Työssäni parasta ovat upeat kollegat sekä mahdollisuus voida toimia Euroopan hädänalaisten lasten auttamiseksi Ivalon kotini yläkerrasta käsin. Kristillisessä World Without Orphans Europe -lastensuojelujärjestössä työskentelemme sen eteen, että erityisesti kristityt saisivat sydämelleen lastensuojelun piirissä olevat lapset ja he pääsisivät kasvamaan perheissä laitosten sijaan. 

 

Vuoden vaihtuessa käyn läpi mennyttä vuotta ja kiitän Jumalaa toteutuneista rukousvastauksista. 

 

Jeesus on paras ystäväni, joka vapautti minut synnintunnosta, antoi rauhan ja yltäkylläisen elämän.