Radiossa tarjoillaan pääsiäisenä suoria jumalanpalveluksia ja teemaohjelmistoa

 

Helsingin tuomiokirkon portailla osoitetaan tukea Ukrainalle ja rukoillaan pääsiäismaanantaina maailman rauhan puolesta. Kuva: Sirpa Patronen / Helsingin seurakunnat

Radio Dei ja Dei Plus -palvelu välittävät läpi pääsiäispyhien kuulijoilleen lukuisia suoria jumalanpalveluslähetyksiä sekä pääsiäisen erikoisohjelmia. Alla Seurakuntalainen.fi:n poiminnat.

Tänäkin pääsiäisenä voi osallistua jumalanpalveluksiin radion tai netin välityksellä. Radio Dein pääsiäispyhien kattaukseen kuuluu lukuisia suoria jumalanpalveluslähetyksiä eri puolilta Suomea. Kanava on koonnut verkkosivulleen tiedot valtakunnallisesti ja alueellisesti lähetettävistä messuista ja sanajumalanpalveluksista.

Pääsiäisyönä voi osallistua Tuomasmessuun kello 23 alkaen. Tuomasmessussa liturgiasta vastaavat Kati Pirttimaa ja Terhi Paananen. Juontajina ovat Riitta Silvennoinen ja Jörgen Eriksson. Musiikista vastaa Markku Pihlaja ja pääsiäisorkesteri.

Perheniemi trp.sh-neliö vkot25.-26.

Alueellisia jumalanpalveluksia voi kuunnella suorana FM-taajuuksien ohella myös Dei Plus -palvelusta.

Jumalanpalvelusten lisäksi Radio Deissä kuullaan pitkäperjantaina kaksi kristillisen pääsiäiseen tematiikkaan pureutuvaa erityisphjelmaa. Herätyksessä! kello kahdeksan aamuuutisen jälkeen lähetetään toiveuusintana Neulaniemi ja Nasaretilainen -kuunnelma. Äänidraama kuullaan uusintana Aalloilla-iltapäivässä kello kuudentoista uutisten jälkeen. Kaikki jaksot ovat tarjolla myös Dei Plus-palvelussa,

Pitkäperjatai-illalla Raamattu kannesta kanteen -ohjelman jälkeen radiokanavalla tutustutaan Gabriel Faurén Requiemiin. Aluksi kapellimestari Teemu Hämäläinen esittelee Faurén sielunmessun, jonka jälkeen kuullaan koko teos. Requiemin esittää Oxford Cantata -orkesteri, solisteinaan Lisa Beckley ja Nicholas Gedge. Kapellimestarina Jeremy Summerly.

Pääsiäismaanantaina puoleltapäivin on mahdollisuus osallistua suoran lähetyksen välityksellä ekumeeniseen rukoushetkeen, joka pidetään Helsingissä tuomiokirkon portailla. Senaatintorilla esiintyvät Cantores Minores ja ortodoksinen Pyhän Andreaan nuorisokuoro. Tilaisuudessa kuullaan eri kirkkokuntien edustajien puheenvuoroja ja rauhanrukouksia. Helsingin kaupungin tervehdyksen tuo apulaispormestari Daniel Sazonov.

 
Dei, artikkeliban. 29.6.- MJa