Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Radio Dei ja Veritas Forum kokeilevat yhteistyötä

 

Viikon debattia ovat vetäneet pitkään Radio Dein ohjelmajohtaja Kai Kortelainen ja toimittaja Ariel Neulaniemi.

Radio Dei on kutsunut Veritas Forumin tuottamaan osan suosituista Viikon debatti -ohjelmista.

Ensi keskiviikkona Radio Dein Viikon debatti tuotetaan ensimmäistä kertaa uudella konseptilla. Suorassa lähetyksessä debatisteina toimivat uskonnoton filosofi Ilkka Niiniluoto ja kristitty psykologi Markku Ojanen.

Emeritusprofessorit Ojanen ja Niiniluoto ovat myös samana päivänä järjestettävän Veritas Forumin keskustelijoina Helsingin yliopistolla. Teemana sekä radiossa että yliopistolla on ”Minun polkuni hyvään elämään”.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

‒ Veritaksen teemat ovat herättäneet kiinnostusta Radio Dein toimituksessa. Niiden aiheet sopivat kuin luonnostaan Viikon debattiin. Foorumeissa vierailee paljon tunnettuja nimiä ja sanavalmiita eri alojen asiantuntijoita, Radio Dein ohjelmajohtaja Kai Kortelainen kertoo.

Veritas Forum on kansainvälinen verkosto, joka järjestää akateemisia keskustelutilaisuuksia suurista elämänkysymyksistä yliopistokampuksilla ja oppilaitoksissa eri puolilla Pohjois-Amerikkaa ja Eurooppaa.

‒ Radiolähetys vie foorumien keskustelijoiden äänet laajemman kuulijakunnan ulottuville. Keskeinen tekijä yhteistyön aloittamiseen oli sekin, että tarjolla oli kokenut toimittaja Danielle Miettinen vetämään suoria studiokeskusteluja radiossa, Kortelainen taustoittaa.

Miettinen toimii Veritas Forumin Suomen koordinaattorina.

 

Kymmeniä tuhansia kuuntelijoita

 

Viikon debatti on yksi Radio Dein kuunnelluimmista ohjelmista. Yksittäisellä jaksolla on kymmeniä tuhansia kuuntelijoita.

‒ Lähetyksistä tulee sekä ruusuja että risuja. Positiivista palautetta saamme esimerkiksi siitä, että olemme nostaneet rohkeasti keskusteluun ajankohtaisia ja hankalia aiheita. Silloin tällöin joku kertoo myöhästyneensä töistä, koska piti jäädä kuuntelemaan autoradiota työpaikan parkkipaikalle, Kortelainen kertoo.

Risuja radioon lähetetään silloin, kun kuuntelija on jyrkästi eri mieltä jommankumman debatistin kanssa.

Keskiviikkona 19. lokakuuta Veritas Forumin tuottamassa Viikon debatissa kysytään synnyttääkö uskonto väkivaltaa. Vastaamassa ovat imaami Anas Hajjar ja akatemiatutkija, pastori Aku Visala.

Hajjar ja Visala puhuvat aiheesta myös Veritas Forumissa Oulun yliopistossa 20. lokakuuta.

 

Lisatiedot:

http://www.radiodei.fi/ohjelmat/viikon-debatti/

www.veritasforum.fi