Raamatunopetusakatemia: ”On synti opettaa Raamattua kuivasti”

 

Kansan Raamattuseura, Kansanlähetys ja Suomen Raamattuopisto aloittavat tammikuussa 2015 Raamatunopetusakatemian. Kurssi on tarkoitettu ”papeille, teologian opiskelijoille, lähetystyöntekijöille ja kaikille raamatunopetustyöstä kiinnostuneille”.

– Yliopistokoulutuksen lisäksi Raamattua opettavan on hankittava itse lisätietoa ja valmennusta, jotta voisi asiantuntevasti ja kiinnostavasti opettaa Raamattua, kurssin johtaja, teologian tohtori Eero Junkkaala arvioi.

– Jokainen osallistuja on vuoden kuluttua parempi raamatunopettaja kuin kurssille tullessaan, Junkkaala lupaa.

– Kyse on ammatillisesta jatkokoulutuksesta. Kurssi on prosessi, jossa opettajat ja osallistujat ovat oppimassa toisiltaan. Vaikka puhun ammatillisuudesta, toivon, että sellaisetkin, jotka ovat vasta-alkajia raamattuopetuksen saralla, kiinnostuisivat kurssista.

Oikeus Sanaan_SEKLkesäkeräys1kk_vuosisop

Junkkaalan mukaan raamatunopettajien kurssin tavoite on ”rohkaista ja valmentaa raamatunopettajana toimivia ja sellaiseksi aikovia opettamaan Raamattua omaa persoonaansa käyttäen sekä nostaa säännöllinen raamatunopetus voimavaraksi kirkossamme”.

– Pyrimme rohkaisemaan ja valmentamaan toisiamme vaativiinkin raamatunopetustehtäviin. Tällaisia ovat esimerkiksi pitkät raamattuluentosarjat, joissa käydään kokonaisia Raamatun kirjoja läpi.

Raamatunopetusakatemia sisältää kolme viikonloppukoulutusta ja kuusi yhden arkipäivän mittaista opetuskertaa. Viikonloput pidetään Kauniaisissa, Vivamossa ja Ryttylässä.

– Kurssin aikana tentitään tai referoidaan kuusi kirjaa, joissa käsitellään Raamatun taustamaailmaa, Raamatun tuntemusta, systemaattista teologiaa, apologiaa sekä sielunhoitoa ja ihmistuntemusta. Jokainen kurssilainen pitää ainakin yhden harjoitusraamattutunnin. Pidämme tärkeänä myös hyvän puhetaidon oppimista, Junkkaala kertoo.

Junkkaalan lisäksi kurssin suunnittelutiimiin kuuluvat päätoimittaja Leif Nummela (SEKL), koulutusjohtaja, pastori Mikko Matikainen (KRS) sekä vararehtori, pastori Lauri Vartiainen (SRO). Luennoitsijoina toimii seurakuntapappeja, yliopiston opettajia sekä kristillisten järjestöjen työntekijöitä.

Raamatunopetusakatemian ensimmäinen jakso alkaa Suomen Raamattuopistossa 30.1.2015. Osallistujiksi valitaan hakemusten perusteella 30 kurssilaista.

Lisätiedot Raamatunopetusakatemian kotisivuilta