Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Raamatun opettaminen on taitolaji

 

Anu Vuola on saanut uutta varmuutta Raamatun opettamiseen Raamatunopetusakatemiasta.

Hyvä Raamatun opettaminen vaatii retoriikan taitoa ja itsensä likoon laittamista. Näihin taitoihin ja Raamatun sisältöön perehdytään Raamatunopetusakatemiassa.

Tornion seurakunnan kappalaista Jarkko Kuusistoa innostaa Raamatun opiskelu ja opettaminen. Uusia valmiuksia tähän työhön hän on hakenut tänä vuonna Raamatunopetusakatemiasta. – Kurssilla olen ymmärtänyt, että Raamatun opettaminen on taitolaji, jossa opettajan persoona ja elämän kokemuksetkin ovat tärkeitä, Jarkko Kuusisto kertoo. Hän pitää Raamatunopetusakatemian kurssia erittäin hyödyllisenä seurakuntapapin työn kannalta. Kurssilla tapaa myös samojen haasteiden kanssa painiskelevia pappeja sekä muita Raamattua opettavia ihmisiä. – Raamatun opiskelu ja opettaminen ovat innostavia haasteita  seurakuntapapille. Kurssilta olen saanut näiden valmiuksien lisäksi uusia tuttavuuksia, Kuusisto iloitsee.

Selvyyttä vaikeisiin Raamatun kohtiin

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

Näky Raamatun opettamisesta innostaa myös Anu Vuolaa. Hän on Raamatunlukijain Liiton raamattutyön koordinaattori sekä Liftarin ja Donkin päätoimittaja. Vuola hakeutui Raamatunopetusakatemian kurssille saadakseen varmuutta Raamatun opettamiseen. Lisäksi hän kaipasi selvyyttä vaikeisiin Raamatun kohtiin. – Kurssi on antanut minulle rohkeutta omaan opetustyöhöni, Anu Vuola kertoo. – Raamatun historia on avautunut paremmin. Olemme myös keskittyneet kiitettävästi puhetekniikkaan. Samalla olemme huomanneet, kuinka tärkeää on esittää asiansa selkeästi ja sujuvasti.

Sama näky innostaa

Kurssi on ollut antoisa ei vain sisältönsä vaan myös opiskelijoiden keskinäisen vuorovaikutuksen osalta. Vuola arvioi, että mukana on väkeä, jota innostaa sama näky. Myös Jarkko Kuusiston mukaan kurssin avoin ja keskusteleva ilmapiiri on ollut erityisen antoisa. Tärkeänä yksityiskohtana myös Kuusisto mainitsee puhetaidon kouluttajan eli Antti Mustakallion retoriikan opetuksen. Hän pitää myös kurssin johtajan Eero Junkkaalan tavasta vetää kurssia. Kuusisto näkee, että esimerkiksi Raamatunopetusakatemiassa referoitavat kirjat ovat osa itsensä kehittämistä hengellisessä työssä. Kuusisto suosittelee kurssia sekä raamatunopetustyötä aloitteleville että pidempään raamatunopettajana toimineille. – Suosittelen kurssia kaikille Raamatun opettamisesta kiinnostuneille, mutta aivan erityisesti papeille.

Ensi vuoden kurssi täyttyy paraikaa Kurssin johtaja, teologian tohtori Eero Junkkaala kertoo, että ensi vuoden kurssin hakuaika on alkanut. Kurssille otetaan 40 osallistujaa ja etusija on niillä, joiden työnkuvaan Raamatun opettaminen tavalla tai toisella liittyy. Vuoden aikana pidetään kolme viikonloppua. Lisäksi on useita yhden päivän koulutuksia. Raamatunopetusakatemian taustajärjestöt ovat Kansan Raamattuseura, Suomen Raamattuopisto ja Kansanlähetys.

Tarkemmat tiedot ja hakuohjeet löytyvät osoitteesta www.raamatunopetusakatemia.fi