Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Laulaja Rainer Friman: ”Olen ollut narsisti”

 

Toimittaja Vera Miettinen ja laulaja-radiojuontaja Rainer Friman kohtasivat kesällä Iisalmessa – tapaamisen seurauksena käynnistyi tuntikausien keskustelu narsismista. Aiheen parissa jatkettiin Radio Dein studiossa Helsingin Ilmalassa. Kuva: Kai Kortelainen

– Olen ollut hyvin vakavasti narsisti – sitä ei tajua itse, jonkun täytyy sanoa päin naamaa, tunnustaa Radio Dein Ihmisen ääni -ohjelman juontaja Rainer Friman.

Laulaja Rainer Friman tunnusti Radio Dein Rainer Friman ja ihmisen ääni -ohjelmassa omaavansa narsistisen persoonallisuuden. Frimanin mukaan ”narsisti vie tilan – hän kontrolloi muita ja hakee huomiota”.

Laulajana tunnetuksi tullut, yli 600.000 levyä myynyt, Friman keskusteli keskiviikkona Ihmisen ääni –ohjelmasarjan syyskauden avausjaksossa keskiviikkona rikostoimittaja Vera Miettisen kanssa narsismista, joka luokitellaan persoonallisuushäiriöksi.

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

Narsismin taustoja ja syntymekanismeja tutkinut Miettinen kertoi keskustelleensa Rainer Frimanin kanssa kesän aikana tuntikausia tämän elämästä, johon on mahtunut lukuisia nousuja ja myös tähtihetkiä seuranneita romahduksia.

– Sinua kuunnelleena sanoisin, että olet todella ollut narsisti, mutta onnistunut paranemaan narsismista, mikä on harvinaista, arvioi Vera Miettinen Rainer Frimanin tilitystä Radio Dein iltapäivälähetyksessä keskiviikkona.

Rainer Frimanin mukaan narsismista paraneminen lähti liikkeelle sairauden tuomasta kriisistä, joka pakotti pysähtymään.

Menestyksen keskellä aloin uskoa, että olen Elviksestä seuraava, yhdeksänkymmentäluvulla viisi platinamyyntiin ja kolme kultalevymyyntiin yltänyttä albumia levyttänyt artisti kuvaili.

– Kun jouduin sairaalaan, ihmettelin, miksi täällä ei ole ensimmäistäkään pehmonallea tai karkkipakettia. Kysyin, näinkö nopeasti minut unohdetaan. [Narsismista] tervehtyminen alkoi siitä, kun aloin huomata, etten ole korvaamaton – mutta herrajumala, että se sattui.

Vera Miettisen ja Rainer Frimanin keskustelu Ihmisen ääni -ohjelmassa kuullaan uusintana Radio Deissä tiistaina 6.7. klo 22. Jakso on kuunneltavissa myös Radio Dein nettisivuilla.

 
Dei, sävelmatka, artikkeliban 31.5.- (2/2)