Yleinen: Viikon debatti pui armokuolemaa: eutanasia on arvokysymys monelta kantilta

Raamatun kertomukset ja antiikin tarinat menevät koululaisilta sekaisin

 

Brittikoululaisilla on vaikeuksia erottaa Raamatun kertomuksia ja antiikin myyteistä. KUVA: Kirkkohallitus / Anniina Mikama

Monilla koululaisilla on vaikeuksia erottaa Raamatun kertomukset antiikin taruista ja muista myyteistä, uutisoi Yle.

Raamatun tunnetuimmat kohdatkin ovat monelle täysin vieraita, osoittaa Britannian Raamattuseuran teettämä tutkimus.

 

43 prosenttia kyselyyn vastanneista 8-15-vuotiaista lapsista sanoi, ettei ole koskaan kuullutkaan Jeesuksen ristiinnaulitsemisesta. Jeesuksen syntymätarina oli vieras 25 prosentille.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Lähes kaksi kolmasosaa brittikoululaisista ei tunne Raamatun luomiskertomusta. Aatamista ja Eevasta ei ole kuullut 38 prosenttia koululaisista ja Nooan arkki on tuntematon joka neljännelle 8-15-vuotiaalle.

Osa lapsista puolestaan tuntee nämä kertomukset niin hyvin, että nimeää ne lempikertomuksikseen. Kun vastaajilta kysyttiin suosikkitarinaa Raamatusta, nousivat kärkeen Nooan arkki, Jeesuksen syntymä ja Joosefin värikäs takki.

Kun lapsia pyydettiin poimimaan listasta Raamattuun kuuluvia henkilöitä ja kertomuksia osassa vastauksista raamatullisiksi hahmoiksi nousivat niin kuningas Midas, Ikaros kuin Herkuleskin. Midaksen ja Ikaroksen yhdisti Raamattuun yhdeksän prosenttia ja Herkuleksen kuusi prosenttia vastaajista.

Toisaalta näin kysyttäessä Aatamin ja Eevan osasi yhdistää Raamattuun 81 prosenttia, Nooan arkin 80 prosenttia ja Jeesuksen syntymän 71 prosenttia vastaajista.

35 prosenttia lapsista kertoi, että vanhemmat ovat lukeneet heille Raamattua. 16 prosenttia kertoi kuulleensa Raamatun kertomuksia isovanhemmiltaan. Vastaajien joukossa oli sekä kristittyjä että muihin uskontokuntiin kuuluvia.

Tutkimukseen vastasi 804 iältään 8-15-vuotiasta lasta sekä 1 091 aikuista, joilla on 3-16-vuotiaita lapsia.

Ylen uutinen 

 
Dei, herätys, artikkeliban 7.2.- (1/2)