Ihmisiä ja ilmiöitä: Venäjän hyökkäys karisti Timo Soinista EU-kriittisyyden: ”Ennen katsoin tahallaan sivuun, kun sopi agendaan vetää turpaan”

Nina Åström laulaa toisen levyllisen Hilja Aaltosen tekstejä

 

Nina Åströmin edellinen levy saavutti kultalevyrajan.

Rakastetun evankelistan ja runoilijan Hilja Aaltosen teksteihin tehdyt sävelet ovat saaneet jatkoa Nina Åströmin laulamana. Minun aarteeni – Lauluja Hilja Aaltosen sydämeltä -levy julkaistaan tällä viikolla. Kappaleiden sävellyksestä vastannut Hannu Huhtala kertoo, että levy on jatkumoa Avoin taivas -levylle.

– Yhteistyö Hiljan kanssa on ollut minulle valtava kokemus. Jossain vaiheessa tajusin, että ideat täytyy toteuttaa heti sillä aika on rajallinen. Niinpä teimme materiaalin kahta levyä varten, Huhtala kertoo.

Myös uudella Minun aarteeni -levyllä keskeisenä teemana on rukous suomalaisten puolesta. Hannu Huhtala kertoo, että levyllä on haluttu pysyä pääasiassa eli välittää kristinuskon ydinsanomaa.

– Golgata on ylivoimainen asia. Siellä tapahtui kaikki se, mikä tässä elämässä on merkityksellistä. Hiljan viesti oli myös se, että jokainen on keskeneräinen. Hän koki, että tämän ajan ihminen on rääkkääntynyt ja kiusattu. Uskon, että tällä Hiljan sanoihin tehdyllä musiikilla on puhdistava ja elämää muuttava vaikutus.

Sansa Neliöb 10.9.-9.10. MJa

– Levyprojektien myötä on vahvistunut aavistus siitä, että kappaleilla on iso merkitys ihmisille. Hiljan sanoma on monikerroksinen, mutta silti yksinkertainen, Huhtala luonnehtii.

Minun aarteeni -levyn nimikkokappale on Nina Åströmin säveltämä. Muista sävellyksistä vastaa Hannu Huhtala ja sovituksista Markus Vainiomäki.

Edellinen, vuonna 2012 julkaistu albumi, Avoin taivas saavutti kultalevyn rajan keväällä 2013.