Raamattutubetusta katsottu yli 15.000 kertaa – uusi pääsiäisvideo julkaistu

 

Kuvakaappaus videolta.

Juri Veikkolan ja Eero Junkkaalan yhdessä toteuttamia, muutaman minuutin pituisia raamattuopetuksia on julkaistu youtube-kanavalla jo puolitoista vuotta.

Lyhyiden raamattuopetusvideoiden suosio on kasvanut tasaisesti koko ajan. Kymmenien julkaistujen videoiden katsojista suurin ikäryhmä ovat 45 – 54 vuotiaat kiireisintä työelämän vaihettaan elävät miehet (59% katsojista).

Aloite näiden videoiden tekemiseen tuli Juri Veikkolalta, joka oli kansainvälisillä kanavilla nähnyt tasokkaita ja korkealaatuisella tekniikalla toteutettuja raamattuopetuksia. Veikkola otti yhteyttä Eero Junkkaalaan ja kysyi, lähtisikö tämä opettajaksi tähän videoprojektiin. Näin nämä kaksi Raamatusta syttynyttä miestä alkoivat tehdä omana harrastuksenaan opetustuokioita, joissa aina avataan jokin Raamatun jae muutamassa minuutissa. Videoissa kerrotaan myös uusimmista arkeologisista löydöistä.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

Youtubevideot eivät ole pelkkiä puhuvia päitä vaan mukana on kuvia sekä sellainen tekniikka, jolla teksti näkyy ruudulla ja siihen tehdään opetuksen kuluessa lisämerkintöjä. Näin katsoja kokee olevansa kuin luokassa, jonka taululle piirretään asioita tai pikemmin puhujan kanssa samassa olohuoneessa juttelemassa Raamattuun liittyvistä asioista.

Mobiilikatsominen yleistä

Uusia videoita julkaistaan parin viikon välein ja halukkaat voivat tilata ne suoraan omalle läppärilleen tai kännykkään. Noin puolet katsojista onkin kännykän käyttäjiä. Katsojien määrä on yllättänyt tekijät. Työssäkäyvä väestö on kirkolle kuin tavoittamaton kansanryhmä. Raamattuopetustilaisuudet seurakunnissa keräävät väkeä erityisen vähän. Siksi nettiaikakauden osoittama kysyntä onkin yllättävää. Kenties taustalla on kulttuurin muutos sosiaalisen median käytössä. Youtube- ja blogijulkaisut olivat aluksi ihmisten heikkotasoisia lemmikkieläinvideoita ja kotiaskareita kuvaavia esityksiä. Sittemmin internet striimauksen yleistyessä ja kännyköiden parantuessa yksityisten ihmisten tuottamaan sisältöönkin on tullut ryhtiä.

Netti on hyvä väline, sillä se on auki vuorokauden ympäri. Uudessa Testamentissa vilahtelee useita hahmoja jotka kohtaavat Jeesuksen erikoiseen kellonaikaan mm. Johanneksen evankeliumin kolmannessa luvussa kerrotaan miten Nikodemus tapasi Jeesuksen yöllä. Usein näitä erikoiseen kellonaikaan tapahtuneita vierailuja ajatellaan tapahtuneen ihmisen oman elämän vajavuuksien kuten häpeän tai syntien takia. Näin tehty tulkinta on yksipuolista. Yhtä hyvin hallitusmies Nikodemus lienee ollut niin kiireinen ettei kalenterit Jeesuksen kanssa tulleet synkronoiduksi valoisalle ajalle. Nettivideot palvelevat juuri kiireisiä ihmisiä tukien heidän uskoaan arjen aamuisin ja iltaisin.

Uusimmissa videoissa avataan ristin ja pääsiäisen sanomaa.