Ihmisiä ja ilmiöitä: Marita ja Markku Kulmala: Avioliittoleiri muutti elämän tärkeysjärjestyksen   Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Raamattuopistolta uusi messu

 

Suomen Raamattuopisto perustaa nykyisen sunnuntaiaamuna järjestettävän messun rinnalle uuden iltajumalanpalveluksen, Eväsmessun. Ensimmäinen Eväsmessu vietetään 14.4.

Raamattuopiston nuorisotyön tiimin johtaja Tiina Karlsson kertoo, että syksystä asti suunnitteilla ollut Eväsmessu tarvitaan muun muassa siksi, että ”nuorilla ja nuorilla aikuisilla on ollut halu osallistua messun rakentamiseen eikä vain tulla valmiiseen pöytään”.

– He kaipaavat tekemistä ja vastuun kantamista.

Aluksi kerran kuussa järjestettävää Eväsmessua on suunnitellut tiimi, johon kuuluu sekä Raamattuopiston nuorisotyöntekijöitä että vapaaehtoisia aktiiveja.

– Messulla toivomme tavoittavamme myös niitä nuoria aikuisia, jotka ovat jossain vaiheessa opiskelleet Raamattuopistolla mutta kadottaneet syntyneen yhteyden, Tiina Karlsson sanoo.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Raamattuopiston perinteinen aamujumalanpalvelus kuullaan Radio Dein taajuuksilla joka sunnuntai, ja se on kerännyt paljon kuuntelijoita. Myös kirkkosali on yleensä täynnä, joten lisämessulle on tarvetta.

– Väkimäärä on aamun jumalanpalveluksessa kasvanut tasaisesti, ja moni pitää messusta juuri sellaisenaan. Sen muuttamisen sijaan kannatti luoda jotain uutta.

– Vaikka Eväsmessua ovat aluksi olleet rakentamassa nuoret ja nuoret aikuiset, se on suunnattu kaikenikäisille, Karlsson määrittelee.

”Eri messut tukevat toisiaan”

Messua suunnittelevan joukon keskeisiä pyrkimyksiä on hänen mukaansa ollut, että ”musiikki olisi rennompaa kuin tavallisessa aamujumalanpalveluksessa”.

– Virsiä ei kuitenkaan haluta kokonaan hylätä, vaan niitä sovitetaan uudestaan. Musiikista vastaavat opiston työntekijät Heikki Kärhä ja Mikko Nikula yhdessä vapaaehtoisista koottujen ryhmien kanssa.

– Myös rukousta tullaan painottamaan. Pappeina toimivat Raamattuopiston papit. Näin alkuvaiheessa erityisesti nuorisotyön pappi Timo Liiri, Karlsson kertoo.

Myös Sley ja Kansanlähetys perustivat hiljattain uuden iltamessun. Eväsmessun perustamisen lähtökohta oli Karlssonin mukaan Raamattuopiston tilaisuuksissa käyvien nuorten toiveet.

– Tuolloin emme vielä tienneet mitään Sleyn ja Kansanlähetyksen tulevasta messusta. Toisaalta nuorten hyvät kokemukset esimerkiksi Agricolamessusta kannustivat myös meitä suunnittelemaan toimintaa, jossa vapaaehtoisten ja työntekijöiden välille voisi syntyä todellinen yhteys, jossa vastuuta jaetaan tasapuolisesti. 

Karlsson ei katso pääkaupunkiseudun uusien messujen kilpailevan keskenään.

– Jokainen niistä tavoittaa toivottavasti ihmisiä, jotka eivät lähtisi kirkkoon, ellei olisi mahdollisuus mennä juuri siihen messuun, jonka he kokevat omakseen. Pääkaupunkiseudulla asuu yli miljoona ihmistä, joita saamme olla yhdessä kutsumassa Jumalan luokse.

– Uskon, että jokainen näistä messuista voi olla antamassa monelle oman paikan, johon kuulua ja jossa palvella. Olen iloinen siitä, että pääkaupunkiseudulla on paljon eläviä messuyhteisöjä, joissa ihmiset voivat olla yhdessä Raamatun äärellä, käydä ehtoollisella ja löytää tukea toisistaan, Karlsson sanoo.

Ensimmäinen Eväsmessu järjestetään Suomen Raamattuopistossa Kauniaisissa 14.4. klo 17.

Tutustu messun Facebook-sivuun.

 
Artikkelibanneri perussanoma