Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

RaamattuBreikki toi valoa pimeään arkeen

 

Itsenäisyyspäivänä leirillä nostettiin lippu salkoon ja pidettiin kenttähartaus. KUVA: Tiinamariia Suopajärvi

Kansanlähetysopistolla juhlistettiin itsenäisyyspäivää nuorten aikuisten tapaan.

Nuorten aikuisten viikonlopputapahtuma RaamattuBreikki järjestettiin tänä vuonna kolmatta kertaa, ja teema pyöri valon ja pimeyden ympärillä. Raamattuopetuksissa puhuttiin eri näkökulmista siitä, miten olla Jumalan valona maailmassa ja omassa arjessa. Aiheeseen liittyen lähetyskäsky oli näkyvästi esillä opetuksissa. Moni opettaja mainitsi, ettei ihminen voi mieltää itseään kristityksi ja ajatella, ettei lähetyskäsky koskisi häntä.

Opetuksien lisäksi oli paljon rukousta, nuorien omia puheenvuoroja sekä monenlaista touhuttavaa. Tapahtumassa pääsi esimerkiksi pelaamaan lautapelejä, leipomaan, kokeilemaan sirkustemppuja, tai pelaamaan jalkapalloa vesisateessa mutaisella kentällä. Juhlaillallisella nautittiin etuaasialaista ruokaa, kuunneltiin kokemuksia lähetystyöstä ja nautittiin japaninkielisistä lauluista.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

Tapahtumaan osallistui noin 250 henkilöä, joista 60 oli ensimmäistä kertaa Ryttylässä. Heistä yksi oli vantaalainen Iina Karvinen, joka kuuli tapahtumasta ystävältään.

– Hän mainitsi minulle ohimennen, että tällainen tapahtuma on tulossa itsenäisyysviikonloppuna ja pyysi minua mukaan. Ajattelin, että no miksi ei. En ole koskaan käynyt Ryttylässä enkä muutenkaan ole oikein käynyt tällaisissa tapahtumissa, niin kiinnosti nähdä, millainen tämä on.

Karvisella ei ollut suuria odotuksia viikonlopun suhteen, jottei joutuisi pettymään. Hän toivoi kuitenkin, että viikonloppu olisi hauska ja että hän tutustuisi moneen uuteen ihmiseen sekä saisi olla lähellä Jumalaa.

– Odotukset todellakin täyttyivät ja ylittyivät reilusti. Tämä on ollut todella mahtava viikonloppu. Olin todella yllättynyt siitä, että heti tänne tultaessa tuli lämmin tunne. Vaikka en tuntenut täältä ketään, koin olevani tervetullut. Se oli ihanaa. Olen tykännyt eniten tämän viikonlopun aikana siitä, että täällä on todella yhteisöllinen fiilis. Täällä on todella rakkaudellinen ilmapiiri.

Karvinen kertoo oppineensa jotain uutta, mutta aika paljon viikonlopun aikana kerrattiin tuttuja asioita.

– Ajattelen, että on hyvin tärkeää palauttaa mieleen niitäkin asioita, jotka ovat jo ennestään tuttuja. Niistäkin voi löytää uusia puolia, joita ei ennen ole tullut ajatelleeksi.

 

Teksti: Tiinamariia Suopajärvi

 
artikkelibanneri Uusi Tie