Ihmisiä ja ilmiöitä: Vähintään melko paljon stressiä — nuorten aikuisten mielenterveys on koetuksella

Raamattu kannesta kanteen on edelleen Radio Dein kuunnelluin ohjelma

 
Avoin Raamattu ja radiostudio.

Radio Dein kuunnelluimmissa ohjelmissa on useita raamattuohjelmia. Kuva: Marjaana Keränen.

Raamattu kannesta kanteen tavoittaa viikoittain noin 130 000 ja päivittäin noin 25 000 Radio Dein kuuntelijaa.

Medialähetys Sanansaattajien eli Sansan tuottamalla Raamattu kannesta kanteen -ohjelmalla (Rkk) on edelleen vankka kuulijakunta, selviää Radio Dein ja Kansallisen radiotutkimuksen tiedoista. Radio Deissä Jukka Norvannon raamattuopetuksia on radioitu vuodesta 1997, ja alusta asti Rkk on ollut yksi suosituimpia ohjelmia.

Radio Dein tietojen mukaan Raamattu kannesta kanteen -ohjelma tavoittaa tällä hetkellä viikoittain noin 130 000 kuuntelijaa ja päivittäin noin 25 000 kuuntelijaa. Radio Deissä Raamattu kannesta kanteen lähetetään viitenä päivänä viikossa. Lisäksi ohjelmaa radioidaan Järviradiossa sekä Ruotsissa Radio Boråsissa ja Norjassa saamelaisradio Radio DSF:ssa.

IK-opisto neliöb. vkot.38-39. MJa

Radio Dein varatoimitusjohtaja Lauri Nurminen myöntää, että Raamattu kannesta kanteen on edelleen Radio Dein kuunnelluin ohjelma. Lisäksi hän paljastaa, että kuunnelluimpien ohjelmien joukosta löytyy muitakin raamattuohjelmia.

Nurmisen mukaan Radio Dein yhteistyökumppanien ohjelmakokonaisuuksista muun muassa Kansanlähetyksen kustantamat Raamattuavain ja Raamattuavain extra sekä Suomen Raamattuopiston Radioraamattupiiri ovat suosittuja.

Myös mobiilisovellus on ahkerassa käytössä

Kaikkiaan Radio Dein taajuudet tavoittavat yli neljä miljoonaa ihmistä ympäri Suomea, ja viikoittaisia kuuntelijoita on 130 000–160 000.

Rkk:n toimittaja Marjaana Keräsen mukaan raamattuohjelmien kuuntelijaluvut kertovat, että raamatunopetukselle on tilausta:

− On upea uutinen, että Raamattu kannesta kanteen on edelleen niin kuunneltu ohjelma. Ennen kaikkea iloitsen suuresti siitä, että Raamattu kiinnostaa ihmisiä ja raamatunopetukselle on tilausta. Se, että suosituimpien ohjelmien joukossa on muitakin raamattuohjelmia, kertoo mielestäni selkeää viestiä siitä, että suomalaiset kristityt pitävät Raamattua arvossa ja ovat kiinnostuneita tutkimaan Sanaa.

Raamattu kannesta kanteen -opetuksien suosiosta kertoo myös se, että Rkk-mobiilisovellus on tuoreimpien lataustietojen mukaan aktiivisessa käytössä yli 21 000 älylaitteessa. Maksuton mobiilisovellus sisältää noin 600 tuntia Kylväjän lähetysteologina nykyään työskentelevän Jukka Norvannon raamattuopetuksia.

 
Sansa artikkeliban. 8.9.- MJa