Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Raamattu kannesta kanteen koukuttaa vuodesta toiseen

 

Radio Deissä alusta asti kuulunut Raamattu kannesta kanteen on pitkään ollut Dein suosituimpia ohjelmia. Kuva: Petteri Rantamäki.

Laulaja-evankelista René Laulajainen kuuntelee Raamattu kannesta kanteen -ohjelmaa jopa evankeliointimatkoillaan Aasiassa.

Laulajainen kertoo kuunnelleensa Radio Deitä alkuajoista asti ja Raamattu kannesta kanteen -ohjelmaa säännöllisesti kymmenisen vuotta. Hän kuuntelee ”radioraamattukoulua” nettiradiosta myös evankeliointimatkoillaan, viimeksi Indonesiassa.

Yli 40 vuotta evankelioimassa kiertänyt ja lukemattomissa hengellisissä tilaisuuksissa istunut Laulajainen myöntää, että vapaa-ajalla hän ei useinkaan jaksa kuunnella saarnoja.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

– Poikkeus on Jukka Norvanto. Ei tule oloa, että hän saarnaisi puhujapöntöstä, vaan hän juttelee mulle. Se tulee kohti ja koskettaa, Laulajainen sanoo.

”Tuttu tunnari oli lääkettä”

Medialähetys Sanansaattajien (Sansa) tuottamaa Raamattu kannesta kanteen -ohjelmaa on lähetetty maaliskuusta 1997. Ohjelmalla on lähes 200 000 viikkokuuntelijaa Radio Dein ja Järviradion kuuluvuusalueilla sekä Ruotsissa ja Norjassa.

Nykyään Ruotsissa asuva René Laulajainen kertoo kuuntelevansa Raamattu kannesta kanteen -ohjelmaa useimmiten Radio Dein aamu-uusintoina. Kuuntelemisesta on tullut hänelle elämäntapa, ja vain harva ohjelma jää väliin. Erityisen suuri merkitys ohjelmalla oli aikana, jolloin hän oli sairaalassa.

– Monta kertaa odotin, että tulee ilta ja pääsen kuuntelemaan kaikessa rauhassa Jukka Norvannon ohjelmaa. Alkoi tuttu tunnari, ja se oli mulle lääkettä, Laulajainen tunnustaa.

Norvanto työskentelee nykyään Lähetysyhdistys Kylväjän lähetysteologina. Raamattu kannesta kanteen -ohjelman toimittaa Elina Tuohisto-Kokko. Opetuksia voi kuunnella myös osoitteessa sansa.fi/rkk sekä mobiilisovelluksina iPhone-, Android– ja Windows 8.0 -laitteilla.

Lue lisää

 
Sansa artikkeliban.1.5.- MJa