Raahessa joulutempaus vähäosaisten hyväksi

Gaalalla saatiin kerättyä reilut tuhat euroa. Summalla saadaan ostettua monta ruokakassia vähävaraisten perheiden jouluiloksi. (Olavi Alatalo)

Helluntaiseurakunta luo yhteistyötä kaupungin kanssa heikompiosaisten auttamistyössä.

Raahen helluntaiseurakunnassa järjestettiin seitsemännen kerran Joulugaala-tapahtuma. Tapahtumissa on nähty aiempina vuosina muun muassa Nina Åström ja Jippu, tänä vuonna saksofonihuippu Joonatan Rautio laulajavaimonsa Elinan kanssa.

Seurakuntalaiset kutsuivat ja ostivat lippuja naapureilleen ja tuttavilleen, joista monet eivät kuulu helluntaiseurakuntaan. Musiikillisen annin lisäksi alakertaan oli katettu juhlapöytä.

PS Norvanto Hedelmästään puu tunnetaan

Tilaisuuden lipputulot menivät kokonaan Raahen kaupungin hyvinvointikuntayhtymän osoittamiin kohteisiin. Yhtymän edustajia oli paikalla vastaanottamassa shekkiä.

– Tämä on koettu erinomaisen hyväksi tavaksi auttaa tarpeessa olevia kaupunkilaisia, ja lähestyä samalla ihmisiä evankeliumin sanomalla musiikin ja tarjottavien lomassa, raahelaiset kertovat.

Pari kertaa vuodessa on samalla periaatteella järjestetty myös Light House -tapahtumia. Näihin tilaisuuksiin on vapaa pääsy, ja niissä on ollut myös enemmän erilaista ohjelmaa musiikin lisäksi.