Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Sisäministerille esitettiin vetoomus Helsingin juutalaisen seurakunnan turvallisuuden puolesta

 

Kuva: Patmos Lähetyssäätiö

Sisäministeri Kai Mykkänen ja poliisijohtaja Petri Knape vastaanottivat 14.12. Helsingin juutalaisen seurakunnan turvallisuuden puolesta vedonneen delegaation.

Helsingin juutalaisen seurakunnan ja Patmos Lähetyssäätiön edustajat luovuttivat sisäministerille vetoomuksen Helsingin juutalaisen seurakunnan turvallisuustilanteen parantamiseksi. Helsingin juutalaisen seurakunnan kiinteistöön ja jäseniin kohdistuu päivittäin uhkauksia rakennuksiin liimattujen juutalaisvastaisten tarrojen, uhkaussoittojen, sosiaalisessa mediassa esiintyvien uhkausten ja vihapuheen muodossa.

– Tuorein tapaus sattui samana aamuna, kun olimme ministeriössä luovuttamassa vetoomustamme. Juutalaisen koulun oppilas oli nähnyt lähellä koulua lukuisia hakaristitarroja, kertoo kampanjan aloittaja ja Patmos Lähetyssäätiön kenttäkehitysjohtaja Pirkko Säilä.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Vetoomuksessa vaaditaan säännöllistä avustusta Helsingin juutalaisen seurakunnan turvallisuudelle. ”Suomi on edelleen ainoa pohjoismaa, joka ei säännöllisesti tue oman juutalaisen yhteisönsä suurissa turvallisuuskustannuksissa. Tahdomme tähän muutoksen”, vetoomuksessa todetaan.

– Tahdomme suojata ihmisiä, emme kiinteistöjä. Kun koululaiset tai päiväkodin lapset ovat kiinteistössä tai seurakuntaan tulee väkeä, heidän turvallisuutensa pitäisi olla turvattua, korosti HJSRK:n puheenjohtaja Yaron Nadbornik.

Delegaation lisäksi vetoomuksen allekirjoitti Adressit.com -sivustolla 8403 kansalaista.