Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Pro Fide -yhtyeelle Golden Gospel 2011 -palkinto

 

Tämän vuoden Golden Gospel -palkinto luovutettiin Pro Fide -yhtyeelle Gospel-festivaaleilla tänään Joensuussa. Palkinto luovutettiin Joensuun kirkossa.

– Pro Fiden kohdalla voi hyvin vahvasti todeta, että yhtye on instituutio. Vuonna 1966 perustettu yhtye ei ole koskaan ollut telakalla, kertoo palkintoraadin puheenjohtaja, festivaalin johtaja Hannu Hätönen.

”Pro Fide on nöyrästi vienyt gospelin sanomaa vuodesta toiseen paikkoihin, jossa salamavalot eivät välähtele, eivät päivälehdet käynneistä kirjoittele. Yhtye on viihtynyt vankiloissa, joskus vain muutaman vangin tarkkailtavana,” palkintoraati perusteli.

”Koulukeikat ovat sitä työsarkaa, jonka Pro Fide on kokenut tärkeäksi, samoin esiintymiset seurakunnissa. Yhtye porautuu uskon ytimeen ja kertoo kuulijalleen vapauttavaa ilosanomaa. Tässä ajassa sanoma on tarpeellinen ja sille on myös tilausta.”

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Pro Fiden jäsenluettelo on mittava. Vuosien kuluessa miehistö on hiljalleen vaihtunut. Yhtyeen jäseninä ovat olleet muun muassa Mikko Kuustonen, Eero Ainesmaa ja Juha Kela.

Ensimmäisen kerran Golden Gospel -palkinto jaettiin vuonna 1998. Aiemmin sen ovat saaneet muun muassa Jaakko Löytty, Pekka Simojoki, Jukka Leppilampi sekä Jaakko Ryhänen.

Viime vuonna palkinto meni Jakaranda-yhtyeelle.

Lue Pro Fiden laulajan Heikki Kärhän haastattelu

Mikko Kuustonen, Pro Fiden perustajajäsen Hannu Nyman ja nykykokoonpanoa edustava Markus Ikonen Radio Dein Päivän vieraina keskiviikkona 17.8. klo 9-10. Uusinta klo 13-14 ja yöllä 01-02.

Kuuntele, kuinka kolmikko kuvailee Golden Gospel -palkinnon merkitystä heille itselleen ja Pro Fide -yhtyeelle: