Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Priscilla ry:n nettisivuille hyökättiin kymmenvuotisjuhlan alla

 

Priscillan puheenjohtaja Soili Haverinen. KUVA: Sakari Röyskö

Pian kymmenen vuotta täyttävän naisteologien tukijärjestö Priscilla ry:n nettisivusto joutui hakkeroinnin kohteeksi viikonloppuna. Sivuston toiminta on toistaiseksi keskeytynyt. Syntymäpäiväjuhlallisuuksiin valmistautuva Priscilla ry:n puheenjohtaja TM Soili Haverinen pitää harvinaisena ja yllättävänä, että kristillinen sivusto joutuu hyökkäyksen kohteeksi. Tapaus ei kuitenkaan vähennä iloa kuluneesta kymmenestä vuodesta.

– On palkitsevaa katsella kuluneita vuosia taaksepäin. Olemme voineet auttaa monia naisteologeja työllistymisessä ja oman paikan löytämisessä, Haverinen iloitsee.

Joukko herätyskristittyjä naisteologeja perusti kymmenen vuotta sitten yhdistyksen tukemaan naisia, jotka eivät halua ryhtyä papeiksi. Yhdistyksen tarkoituksena on tukea ja rohkaista perinteisen virkanäkemyksen omaavia naisteologeja työnsaannissa.

Tulevana lauantaina Helsingissä pidettävissä kaikille avoimessa juhlassa kuullaan muun muassa paneelikeskustelu, jonka aiheena on ”Onko Raamattu uhka tasa-arvolle?”.

Perheniemi neliöb. 13.-19.5.

– Tämä kysymys on ollut paljon pinnalla kuluneen vuoden aikana. Haluamme tarjota julkisen keskustelun mahdollisuuden tästä aiheesta.
Paneeliin Haverisen keskustelukumppaniksi on kutsuttu seurakuntaneuvoston jäsen ja tutkija VTT Sari Roman-Lagerspetz, päätoimittaja Hannu Kippo Sanansaattaja -lehdestä sekä toiminnanjohtaja, KT, pastori Teemu Laajasalo.

Haverinen uskoo, että kirkon ja yhteiskunnan sekä eri tavalla ajattelevien kristittyjen välille löytyisi keskusteluyhteys perusteellisemman työskentelyn kautta.

– Keskusteluihin tarvittaisiin enemmän tietoa siitä missä kohdissa varsinaiset ajattelutavan erot ovat. Nykykeskustelu on hyvin tunnepohjaista eikä siksi tunnu johtavan mihinkään. Esimerkiksi kysymykset sukupuolen ja seksuaalisuuden ilmenemisestä eivät ole pintatason kysymyksiä, aihepiiristä väitöskirjaa tekevä Haverinen toteaa.

Priscilla ry:n syntymäpäiväjuhlia vietetään 1.10 Agricolan kirkon kahvilassa klo 15 alkaen.