Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Piispa Aarre Kuukauppi: Jollei ole syntiä, ei tarvita Jumalaakaan

 

Piispa Aarre Kuukauppi saarnasi Lahden Joutjärven kirkossa. KUVA: Vuokko Vänskä

– Kirkon päätehtävä on julistaa evankeliumin sanomaa sielujen iankaikkiseksi pelastukseksi. Synti on otettava vakavasti. Hyväntekeväisyyskin on tärkeää, mutta se on vain ajallista, eikä se saa ohittaa kirkon tärkeintä tehtävää, opetti Inkerin kirkon piispa Aarre Kuukauppi saarnassaan Inkerin kirkon juhlamessussa Lahden Joutjärvellä viime sunnuntaina.

Kuukaupin mukaan ihmisiltä on nykyään hämärtynyt käsitys synnistä. Hän lainasi kirjailija Dostojevskin ajatusta, että ellei ole syntiä, ei tarvita Jumalaakaan. Kuukauppi muistutti, että kirkon on pidettävä kiinni Jumalan sanasta ja ojentauduttava sen mukaan.

Kuukauppi vertasi Inkerin kirkkoa jumalanpalvelustekstin Betesdan lammikon sairaaseen mieheen.

– Jeesus tulee sairaan luokse, joka makaa muiden sairaiden joukossa. Hän oli ehkä pahiten sairas. Mies ei voinut tehdä enää mitään eikä auttaa itseään. Juuri hänen luokseen Herra tulee. Mitään vaatimatta tarjoaa hänelle apuaan. Näin me olemme myös Inkerin kirkossa kokeneet, Kuukauppi sanoi.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

– Jos ei ole syntiä, kaikki on luvallista ja sallittua. Jokainen päättää itse, mikä hänen mielestään on totuus. Jeesus paransi miehen, mutta varoitti häntä myös synnistä: ”Sinä olet nyt terve. Älä enää syntiä tee, ettei sinulle kävisi entistä pahemmin.”

Tänä vuonna 400 vuotta täyttävän Inkerin kirkkoa on juhlittu pitkin vuotta. Viime sunnuntaina Lahden Joutjärvellä salintäysi väki ylisti Jumalaa kirkon elämästä ja sen nykyisestä kasvusta. Paikalle oli tullut bussilasteittain inkeriläisiä muualtakin Suomesta.

Piispa Kuukaupin lisäksi juhlassa oli mukana myös Inkerin kirkon lähetyspappi Arvo Survo sekä Inkerin kirkon pääsihteerinä toiminut Isto Pihkala. Kelton seurakunnan korkeatasoinen kirkkokuoro lauloi Marina Väisän johdolla suomeksi ja venäjäksi.