Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Presidentti Obama ja paavi Franciscus tapaavat

 

Yhdysvaltain presidentti Barack Obaman on tarkoitus vierailla paavi Franciscuksen vieraana Roomassa torstaina 27. maaliskuuta. Kyseessä on Obaman toinen vierailu Vatikaanissa. Edellisen kerran hän kävi Vatikaanissa paavi Benedictus XVI:n vieraana heinäkuussa 2009.

Valkoisen talon uutistoimisto ilmoitti tammikussa Barack Obaman odottavan innolla tapaamista. Valkoisen talon mukaan Obama aikoo keskustella ”heidän yhteisestä sitoumuksesta taistella köyhyyttä ja kasvavaa eriarvoisuutta vastaan.”

Vatikaanin radion mukaan tapaaminen osuu ajankohtaan, jossa hallinnon ja kirkon suhde Yhdysvalloissa on monimutkaisessa vaiheessa homoavioliittodebatin ja terveydenhuoltouudistuskiistan vuoksi. Katolinen kirkko on vastustanut terveydenhuoltouudistusta, jonka mukaan terveydenhuollon tulee kattaa sterilisaatio, ehkäisy ja abortti.

Perheniemi Neliöb. 15.-21.4.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie