Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Presidentti Barack Obama otti osaa Newtownin uhrien omaisten tuskaan

 

Barack Obama lohdutti kuulijoita Raamatun lauseilla. KUVA: LEHTIKUVA/ AFP PHOTO/ Manfel NGAN

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama puhui sunnuntaina lohduttavia sanoja Newtownin jumalanpalveluksessa. Myös maan kristillisten kirkkojen johtajat tarjoavat sielunhoitoapua ja rukoustukea 14. joulukuuta Connecticutissa tapahtuneen kouluampumisen uhrien perheille.

Koko maailmaa järkyttäneessä veriteossa 20-vuotias ampuja surmasi Sandy Hookin alakoulussa 20 lasta ja kuusi aikuista. Ampuja surmasi myös äitinsä ja lopuksi itsensä. Amerikkalaisviranomaisten mukaan surmansa saaneet lapset olivat 6-7-vuotiaita.

”Me olemme kokoontuneet tänne osoittamaan kansakuntana rakkautta ja rukoillaksemme”, Yhdysvaltain presidentti Barack Obama sanoi yhteiskristillisessä jumalanpalveluksessa, joka pidettiin newtonwnilaisessa lukiossa. Presidentti totesi olevansa tietoinen siitä, etteivät pelkät sanat voi kuvata surua eivätkä voi parantaa sydämen haavoja, mutta hän sanoi toivovansa, että uhrien omaiset voisivat kokea, etteivät he ole yksin surussaan ja itkussaan. Presidentti toivoi voivansa lohduttaa omaisia kaikin mahdollisin keinoin.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Presidentti Obama lohdutti kouluampumisen uhrien omaisia myös Jumalan sanalla: ”Sen tähden me emme lannistu. Vaikka ulkonainen ihmisemme murtuukin, niin sisäinen ihmisemme uudistuu päivä päivältä. Tämä hetkellinen ja vähäinen ahdinkomme tuottaa meille määrättömän suuren, ikuisen kirkkauden. Emmekä me kiinnitä katsettamme näkyvään vaan näkymättömään, sillä näkyvä kestää vain aikansa mutta näkymätön ikuisesti. Me tiedämme, että vaikka tämä meidän maallinen telttamajamme puretaankin, Jumalalla on taivaassa meitä varten ikuinen asunto, joka ei ole ihmiskätten työtä.”

Presidentti Obama lupasi tehdä kaikkensa, jotta Newtownin tragedian kaltaiset tapahtumat saadaan estettyä. Hän viittasi myös Yhdysvaltojen aselakien tiukentamiseen.

Billy Grahamin järjestö surevien tukena

Evankelista Billy Grahamin mukaan nimetyn yhdistyksen edustaja kertoi järjestön lähettävän kokeneimmat pastorit surevan yhteisön tueksi. He haluavat olla läsnä ihmisten surussa ja tukea heitä hiljaisin rukouksin, ei niinkään monisanaisesti julistaen.

Franklin Graham, joka johtaa Laupiaan samarialaisen ja Billy Grahamin evankelioimisjärjestöä, sanoi monien etsivän vastausta teoille, joita ei voi ymmärtää.

”Raamattu kertoo meille, että ihmissydän on paha. Sydämeni on särkynyt uhrien, heidän perheidensä ja koko yhteisön vuoksi”, Graham sanoi Christianity Today -lehden mukaan.

”Yksi asia, josta voimme olla varmoja, on se, että Jumala rakastaa jokaista uhria ja jokaista, joka kärsii nyt tämän julman teon vuoksi”, Graham sanoi.