Elämäntaito: Lentokonemekaanikon hämmästyttävä ura: Mediatalon toimitusjohtaja Olavi Kumpulainen on nyt myös lähetyslentäjien puheenjohtaja

Porvoon piispanvaalin ensimmäinen kierros 19.3.

 

Porvoon tuomiokirkossa on mahdollisuus päästä vihille 22.2. Kuva: Sari Savela

Porvoon hiippakunnan piispanvaalin ensimmäinen äänestyskierros on tiistaina 19.3. Piispanvaali käydään neljän ehdokkaan kesken. Mikäli kukaan ehdokkaista ei saa ensi viikolla yli puolta annetuista äänistä, toinen vaalikierros käydään 10.4.

Vaalikokoukset alkavat hiippakunnan yhdeksässä rovastikunnassa klo 13. Kun alustavat äänimäärät rovastikunnissa valmistuvat niistä viestitään Porvoon hiippakunnan Facebook-sivulla ja kirkon Twitter-tilillä.

Porvoon piispanvaalissa äänioikeutettuja on kaikkiaan noin 700. Äänioikeutetuista puolet on Porvoon hiippakunnan pappeja ja lehtoreita, toisen puolen muodostavat maallikkoäänestäjät.

Perheniemi neliöb. vkot 23-24. MJa

Porvoon piispanvaalissa on neljä ehdokasta: kirkkoherra Harry Sanfrid Backström, johtaja Sixten Ekstrand, toimittaja ja pappi Lisa Enckell sekä kirkkoherra Bo-Göran Åstrand.

Mikäli vaali ratkeaa jo ensimmäisellä vaalikierroksella, eli yksi ehdokkaista saa yli puolet kaikista annetuista äänistä, hän tulee suoraan valituksi piispan virkaan. Vaalin tulos vahvistetaan 20.3. tarkastuslaskennan jälkeen.

Mikäli kukaan ehdokkaista ei saa ensimmäisellä kierroksella yli puolta annetuista äänistä, vaalin toinen kierros järjestetään kahden eniten ääniä saaneen ehdokkaan kesken 10.4. Toisen kierroksen vaalipaneelit järjestetään 25.3. Vaasassa ja 27.3. Porvoossa. Lisätietoja paneeleista

Uusi piispa aloittaa tehtävässään 1.9.2019, ja hänet vihitään virkaansa 29.9. Porvoon tuomiokirkossa.