Yleinen: Viikon debatti pui armokuolemaa: eutanasia on arvokysymys monelta kantilta

Pöly kiusasi – konferenssin nettilähetyksiä seurasi 1500 maksanutta taloutta

 

Nettilähetysten ja videoscreenien tuottaminen Juhannuskonferenssissa vaatii noin 25 henkilön työpanoksen. (Arto Lehikoinen)

Juhannuskonferenssille on muodostunut aktiivinen kotikatsomo. Ilmaiseksi tapahtumasta ei enää ole saanut vuosiin saanut katsottavaa, mutta kuunteleminen on nettiradion kautta yhä maksutonta.

Helluntaiseurakunnat viettivät kesäjuhliaan, Juhannuskonferenssia, Keuruulla viime viikolla.
Juhannuskonferenssia seurattiin Uskotv.fi –sivuston lähetysten kautta noin 1500 taloudessa. Lähetyksiä oli tänä kesänä ennätyksellisesti 47, kun pääteltan tapahtumien lisäksi myös pienempien areenoiden ja juhlakentän tapahtumia lähetettiin rinnakkaiskalustolla. TV7-kanavalla nähtiin kaksi tilaisuutta.

Tuotannosta vastanneella Avainmedialla oli paikalla 11 kameraa ja lähetysyksiköt. Henkilökuntaan kuului 25 henkilöä.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

 

Pöly kiusasi

Juhlateltan kastelematon kivituhkapohja aiheutti pölyhaitan laitteistoille. Avainmediassa on juhannuksen jälkeen putsattu kalustoa. Verkkoyhteys Keuruulta maailmalle toimi kohtuullisesti: signaali katkesi juhannuksen aikana kerran, samoin sähköt menetettiin kertaalleen.

– Onnistunut nettilähetys koostuu pitkästä ketjusta, jossa jokaisen palasen on toimittava häiriöttömästi, kehityspäällikkö Mika Ahonen kertoo.

– Lähetyskapasiteetti, katsojan internet-yhteyden nopeus tai vaikka tietokoneen tai muun katseluun tarkoitetun älylaitteen toimivuus ovat kaikki osa kokonaisuutta.

 

Vanha suosikki

Avainmedialla oli tänä vuonna uutuutena asiakastuki, jossa setvittiin lähetyksien ongelmia. Lähetyksiä saattoivat seurata 15-25 euron passin lunastaneet katsojat. Ilmaisia lähetyksiä konferenssista on viime vuosina voinut seurata Radio Gospelin internetlähetyksessä.

Videolähetyksistä suosituin oli sama kuin monena edellisvuotena: sunnuntain ehtoollisjumalanpalvelus.

www.uskotv.fi