Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Salainen poliisi kristittyjen kintereillä Lähi-idässä

 

Monen vainotun kristityn ainoa uskonyhteys löytyy mediasta.
Kuva Shutterstock

Kristittyjä vainotaan monissa maailman kolkissa. Monien ainoa yhteys kristinuskoon on media: tv, radio tai mobiili.

Lähi-idässä elävä Sadira (nimi muutettu) on yksi maailman sadasta miljoonasta vainotusta kristitystä. Hänet on pidätetty ja hän joutuu olemaan kotiarestissa vanhempiensa talossa. Maansa salaisen poliisin vainoamaa Sadiraa syytetään muun muassa vakoilusta Israelin hyväksi, yhteistyöstä hallitusta vastustavien ryhmien kanssa, musliminaisten käännyttämisestä sekä kristityksi kääntymisestä.

Sadiralle on kerrottu, että ainoa keino päästä eroon vainosta on kääntyä islamiin ja kertoa televisiossa, että kristityt ovat pettäneet hänet.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Jo kaksi lakimiestä on kieltäytynyt ottamasta Sadiran tapausta hoitaakseen, mutta huhtikuussa hänen juttuunsa tarttuu uusi asianajaja, joka pyrkii kumoamaan ainakin osan syytteistä. Kovin rangaistus saattaa olla vankilatuomio tai jopa kuolema.

Mitä Sadira itse ajattelee? Hän hakee lohtua Uudesta testamentista ja toivoo puolestaan esirukousta vapautuakseen ”tästä helvetistä”, kuten hän itse tilannettaan kuvaa.

Kristittyjä vainotaan monissa maailman kolkissa, esimerkiksi joissakin Lähi-idän maissa, Pakistanissa ja Pohjois-Koreassa. Monien ainoa yhteys kristinuskoon on media: tv, radio tai mobiili. Medialähetys Sanansaattajat (Sansa) mahdollistaa lähetystyön ja kristittyjen tukemisen monissa maissa, joissa se olisi muutoin mahdotonta. Sansa tukee kristillisiä ohjelmia muun muassa Irakissa, Syyriassa, Afganistanissa ja Turkissa.

Sansalla on meneillään Kohti toivoa -teemavuosi, jonka aikana muistetaan rukouksin vainottuja ja vaikeissa oloissa eläviä kristittyjä.

 
Sansa artikkeliban.1.5.- MJa