Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Pohjois-Korea vapautti elinkautiseen tuomitun pastorin – syynä pastorin heikentynyt terveydentila

 

Kuva: Istockphoto

Pohjois-Korean hallitus vapautti keskiviikkona 9.8. kanadalaisen megaseurakunnan pastorin. Presbyteeripastori Hyeon-Soo Lim vangittiin tammikuussa 2015, kun hän oli maassa tekemässä humanitaarista työtä.

Pohjois-Korea tuomitsi pastori Hyeon-Soo Limin vuonna 2015 elinkautiseen vankeuteen. Limiä syytettiin uskonnollisen valtion perustamisesta, kertoo Christianity today.

Pohjois-Korea oli Hyeon-Soo Limille hyvin tuttu maa. Etelä-Koreassa syntynyt Lim oli käynyt maassa noin sata kertaa viimeisen 20 vuoden aikana. Christianity todayn mukaan Limin seurakunta oli perustanut Pohjois-Koreaan orpo- ja hoitokodin, joissa Lim useasti vieraili.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Työleirillä elinkautistuomiota kärsinyt Lim ei saanut olla yhteydessä ulkomaailmaan muutoin kuin kirjeiden välityksellä kunnes viime maaliskuussa hän sai soittaa perheelleen. Hänen perheensä toimitti myöhemmin 62-vuotiaalle Limille verenpainelääkkeitä. Perheen huoli Limin terveydestä kasvoi erityisesti sen jälkeen, kun Pohjois-Korea vapautti vakavasti sairaan yhdysvaltalaisen Otto Warmibierin, joka kuoli pian vapautumisensa jälkeen.

Hyeon-Soo Limin vapauttamiseen vaikutti ilmeisesti Kanadan pääministerin virkamiesdelegaation vierailu Pjongjangissa juuri ennen Limin vapauttamista. Delegaation asialistalla oli keskustella pastorin tapauksesta.

Limin Toronton esikaupunkialueella sijaitseva Light Korean presbyteeriseurakunta rukoili päivittäin Limin vapautumisen ja varjeltumisen puolesta.

 

Aiheet