Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Pohjois-Korea on synkin maa kristityille

 

Maailman suljetuin maa, kommunistinen Pohjois-Korea, vainoaa kristittyjä pahimmin maailmassa. Tämä käy ilmi vuotuisesta Open Doors -järjestön tekemästä World Watch List -kartoituksesta. Se käsittää yhteensä 50 maata, joissa kristittyjä vainotaan heidän kristillisen uskonsa vuoksi.

Mittareina listauksessa olivat myös sellaiset kysymykset kuin salliiko maan laki uskonnonvapauden, tai kansalaisen kääntymisen kristityksi ilman vainon pelkoa. Kristittyjen kohteluun vaikuttaa myös kirkon asema yhteiskunnassa. Yksi mittareista on kristittyjen sananvapaus: voivatko he painaa kristillistä materiaalia ja levittää sitä. Listassa ei ole keskitytty vainoon poliittisista, etnisistä tai sosiaalista syistä.

Raamatun omistaminen kuolemaksi

Pahimmillaan kristittyjä surmataan, kidutetaan ruumiillisesti tai tuomitaan työleireille. Vaino voi myös olla rajoittunutta vapautta kokoontua tai ilmaista uskoa. Lievimmillään se on syrjintää työpaikalla ja koulussa.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

20 miljoonan asukkaan Pohjois-Koreassa on Open Doors -järjestön tietojen mukaan jopa 400 000 kristittyä, vaikka jopa jo Raamatun omistaminen voi koitua kuolemaksi. Kymmenien tuhansien kristittyjen tiedetään olevan pakkotyöleireillä nälkäkuoleman partaalla.

Valtiovalta Pohjois-Koreassa tekee kaikkensa paljastaakseen kristittyjä. Open Doors -järjestön edustajien mukaan koulussa opettajat kehottavat lapsia kertomaan, lukevatko näiden vanhemmat mustaa kirjaa. Kun lapset paljastavat tämän, heitä kehutaan isänmaan hyväksi tekemästään palvelusta. Palatessaan kotiin tästä ylpeinä lapset joutuvat kohtamaan tylyn kohtalon: heidän vanhempansa on viety pois. Kristittyjen paljastamiseksi on käytössä myös kansalaisten velvollisuus ilmoittaa naapurinsa ”huonosta käytöksestä”.

Listan kärkipäässä ovat myös Afganistan, Saudi-Arabia, Somalia ja Iran. Monissa muslimimaissa kristinuskoon kääntyminen merkitsee varmaa kuolemaa. Listan alkupään maissa kristittyjä on hyvin vähän ja he joutuvat salaamaan uskonsa sekä viranomaisilta että perheeltään, suvultaan ja ystäviltään välttääkseen vankeutta, pahoinpitelyä tai kuolemaa.