Pohjois-Korea ei ole immuuni koronavirusepidemialle – Kansalaiset tarvitsevat elintarvikkeita ja lääkkeitä

 

Pohjois-Korea ei ole toistaiseksi ilmoittanut yhdestäkään koronavirustartunnasta.

Kuitenkin erään raportin mukaan lähes 200 sotilasta kuoli sen jälkeen, kun heillä todettiin samanlaisia oireita kuin koronaviruksesta kärsivillä. Samaan aikaan maa tehostaa ennalta ehkäiseviä toimenpiteitä. Vainottuja kristittyjä Pohjois-Koreassa ja muissa maissa auttava hyväntekeväisyysjärjestö Open Doors pelkää, että monien Pohjois-Korean kansalaisten henki on vaarassa.

Kuuntele Podcast: Pohjois-Korea

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

”Maassa ei käytännössä ole terveydenhuoltojärjestelmää”, Open Doorsin Pohjois-Korean ryhmän johtaja sanoo. Hän ei voi kertoa nimeään turvallisuussyistä. ”Sairaalat hädin tuskin toimivat, lääkäreitä on vähän ja lääkkeistä on valtava pula. Sairaat ihmiset ostavat leimaamattomia lääkkeitä mustasta pörssistä ihmisiltä, joilla ei ole lääketieteellistä taustaa.”

Tiedottajan mukaan usealla pohjoiskorealaisella on heikko immuunijärjestelmä. ”Suurin osa ihmisistä on kärsinyt pitkään vakavasta aliravitsemuksesta. Virusepidemia olisi heille tuhoisa. Jopa erittäin kehittyneissä maissa terveydenhuoltojärjestelmään kohdistuu valtava paine. Pohjois-Korealla ei ole keinoja auttaa kansalaisiaan, jos leviäminen on laajaa.”

Open Doorsilla on salaiset kanavat ruoan ja lääkkeiden antamiseksi Pohjois-Korean kristityille. Salaisen uskovan mukaan tämä apu on elintärkeää selviytymiselle. ”Jokaisessa kotitaloudessa on ruokavaje”, hän sanoo. ”Ensin kärsimme kuivuudesta keväällä, sitten voimakkaista myrskyistä ja sateista kesällä. Maahamme kohdistuu myös kansainvälisiä pakotteita. Sato oli jo huono, ja nyt kansalaisten on ensin toimitettava ruokaa armeijalle. Säännöstely ei riitä talveen ja kevääseen. ”

Tilanne on niin vakava, että kansalaiset kutsuvat kevättä köyhyyskaudeksi. ”Olemme todella kiitollisia siitä, ettette unohda meitä”, salainen kristitty jatkaa. ”Meillä on sanonta, että talo maksaa 800 kultakolikkoa, mutta hyvä naapuri on 1000 kultakolikon arvoinen. Se, mitä teet meille, on kuitenkin yli 10000 kultakolikon arvoista. Olemme todella kiitollisia, että Jumala on tehnyt teistä veljiämme ja siskojamme.”

Open Doors on sitoutunut auttamaan Pohjois-Korean salaisia uskovia tänä vuonna. Pohjois-Korean tiimimme mukaan tukenne on uskomattoman tärkeää, jotta ruokaa saadaan tuhansille miehille, naisille ja lapsille ja jotta kirkko pysyisi hengissä. ”On mahdollista, että koronavirus on jo saavuttanut Pohjois-Korean ja vaatii siellä uhreja. Rukoilkaa!. Ihmishenkiä on vaarassa.”

Lue lisää vainottujen kristittyjen tilanteesta Pohjois-Koreassa.

 
Lahjoita A

Aiheet