Suomen Lähetysseura aloittaa yt-neuvottelut koronan vuoksi

 
Laosilaistyttö lukemassa lastenkirjaa, joka saatiin hänen lähikirjastoonsa Suomen Lähetysseuran kehitysyhteistyöprojektin tukemana. Kuva: Ari Vitikainen.

Laosilaistyttö lukemassa lastenkirjaa, joka saatiin hänen lähikirjastoonsa Suomen Lähetysseuran kehitysyhteistyöprojektin tukemana. Kuva: Ari Vitikainen.

Suomen Lähetysseura tiedottaa aloittavansa yt-neuvottelut järjestön työn jatkuvuuden ja toimintakyvyn turvaamiseksi. Yt-neuvotteluja käydään lomautuksista. Neuvottelut koskevat koko henkilökuntaa.

Suomen Lähetysseuran toiminnanjohtaja Rolf Steffanssonin mukaan lähetysjärjestön yt-neuvotteluissa etsitään yhteisöllisesti ratkaisua koronaepidemian taloudellisista vaikutuksista selviämiseen.

– Tilanne maailmalla ja meillä on äärimmäisen vaikeaja olen lähettänyt kutsun neuvotteluihin raskaalla mielellä. Kaikissa Lähetysseuran toimintamaissa on otettu käyttöön liikkumista ja kokoontumista rajoittavat toimet – ja epidemia eteneeMonien työtehtävien suorittaminen on käynyt mahdottomaksi. Epidemian vaikutukset Lähetysseuran työhön ja talouteen näkyvät jo, Stefansson kertoo.

Kotimaa neliöb. 30.9.-6.10.

”Työ jatkuu, ja se on nyt entistä tärkeämpää.”

Maailmalla ja Suomessa riehuva koronaepidemia on vaikuttanut ja tulee vaikuttamaan Lähetysseuran työhön radikaalisti. Lähetysseuralla on toimintaa yhteensä 30 maassa, ja työntekijöitä ulkomailla on ollut noin 70, mutta epidemian takia osa työntekijöistä on palannut Suomeen. Ulkomaantyöntekijöitä on maailmalla edelleen 37. Tilanteesta huolimatta Lähetysseuran työntekijät ja yhteistyökumppanit jatkavat työtään mahdollisuuksien mukaan.

– Epidemia kuormittaa haurasta terveydenhuoltoa kehittyvissä maissa ja aiheuttaa suurta inhimillistä kärsimys. Haluamme muistuttaa tukijoita siitä, että työ jatkuu, ja se on nyt entistä tärkeämpää. Monet kumppaneistamme ovat keskeisiä pandemiaa hidastavissa ja ehkäisevissä toiminnoissa: esimerkiksi Saharan eteläpuolisessa Afrikassa kirkot vastaavat noin 40 prosentista terveydenhuollosta. He tarvitsevat meidän tukeamme, Steffansson sanoo.

Kotimaassa Lähetysseuran tapahtumat sekä seurakuntavierailut on peruttu, mutta työtä jatketaan mahdollisuuksien mukaan ja esimerkiksi koulutukset on siirretty verkkoon. Lähetysseuran palvelut ovat seurakuntien käytössä edelleen ja järjestöltä saa esimerkiksi opetusmateriaalia rippikoulujen etäopetukseen ja kouluille, tervehdyksiä virtuaalisille kirkkokahveille tai kolehtikohteiden esittelyyn.

 
Dei, ihmisen ääni, artikkeliban 5.9.- (2/2)