Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Pirkko Jalovaara haluaa jatkaa työtään luterilaisessa kirkossa

 

Julistaja ja esirukoilija Pirkko Jalovaara aikoo jatkaa rukousiltojen järjestämistä evankelis-luterilaisessa kirkossa. Jalovaaran mukaan hänelle on tarjottu eri puolilta Suomea korvaavia, kirkon ulkopuolisia tiloja, mutta julistajan toiveena on pysyä kirkossa.

– Joka päivä tulee kutsuja eri puolilta Suomea uusista tiloista. Kuitenkin rukouksessa Jumala antoi minulle selvän ohjeen: tässä tilanteessa älä vaihda talosta taloon. Useimmat seurakunnat ovat antaneet ymmärtää, että ne jatkavat yhteistyötä, kunhan ensin pöly on laskeutunut, Pirkko Jalovaara selvittää Radio Deille.

– Nyt on sellaisen pienen tauon aika, ja sitten katsotaan, mitkä ovat ne seurakunnat, jotka todella haluavat jatkaa yhteistyötä. Minä uskon, että työni tulee Suomessa tapahtumaan tässä meidän luterilaisessa kirkossa, Jalovaara sanoo.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Helmikuinen Ylen MOT:n ”Riivajat kirkossa” -ohjelma nosti kohun esirukoilija ja maallikkojulistaja Pirkko Jalovaara opetusten sopimattomuudesta luterilaisen kirkon tiloihin. Useat kirkkoherrat ja arkkipiispa Kari Mäkinen irtisanoutuivat Jalovaaran demoneita käsitelleistä opetuksista.

”Halusin oppia aluetta itsekin”

Jalovaara on rukoillut ja opettanut luterilaisissa seurakunnissa 26 vuoden ajan. Hän ei tunnusta opetustensa muuttuneen vuosien saatossa.

– Ne, jotka tällaisen lausunnon ovat antaneet, että opetus on muuttumassa, niin nämä kirkkoherrat eivät ole käynneet näissä rukousilloissa. En ole saanut suurelta rukoiltavien joukolta tällaista palautetta. Aika paljon opetan itseäni ja sen takia vaihdan erilaisia aiheita. Se aihe, josta eniten olen puheita pitänyt, ovat rukous ja parantuminen.

Pirkko Jalovaara joutui törmäyskurssille kirkon kanssa puhuessaan Helsingin Kallion kirkossa demoneista, sairauksista ja lääkkeistä. Hän kertoo halunneensa opettaa aihealueesta, koska oli saanut paljon rukouspyyntöjä riivaajiin liittyen.

– Yllättävän paljon tulee ihmisiä, jotka tarvitsevat apua tällä alueella. Halusin oppia tätä aluetta itsekin ja selvittää, mitä Raamatussa sanotaan tästä aiheesta.

Seurakunnat erimielisiä Jalovaaran opetuskelpoisuudesta

Pääkaupunkiseudulla kirkkoherrat eivät suhtaudu Jalovaaran jatkamiseen yksimielisesti.
Kallion kirkkoherra Teemu Laajasalo on kieltänyt kerran kuussa pidetyt Jalovaaran
suurimmat tilaisuudet Kallion kirkossa.

Tämän viikon tiistaina Pirkko Jalovaara oli puhujavieraana Ulla Christina Sjömanin johtamassa esirukousillassa Munkkivuoren kirkossa. Petrus församnlingin kirkkoherra Bengt Lassus kertoo Pirkko Jalovaaran nauttivan seurakunnan luottamusta.

– Olemme aina painottaneet Petrus församling seurakunnassa, että Herra vaikuttaa sekä lääketieteen että esirukouksen kautta. Pirkko Jalovaara on noudattanut näitä periaatteita puhuessaan Munkkivuoren kirkossa, Lassus selvittää.

Espoossa kirkkoherrat linjasivat, että Jalovaaran opetuksen tulee olla kirkon opin mukaista. Espoon linjaus korostaa, että myös Jalovaaran radio- ja televisioesiintymisten tulee olla linjassa kirkoissa tapahtuvan julistuksen kanssa.

Jalovaara valmis luupin alle

Nyt Jalovaara sanoo olevansa valmis alistamaan opetuksensa luterilaisen kirkon kirkkoherrojen luupin alle ja lähettämään puheensa etukäteen seurakuntiin, jos yhteistyötä näin voitaisiin jatkaa.

– Itselläni ei ole siihen mitään vastaansanomista. Kaikki nämä 26 vuotta olen valmistanut puheen etukäteen. Joskus käytän näitä pohjia, joskus en. Mutta silloin kun tulee tilanne, että joku haluaa nähdä puheen, niin silloin myös haluan itse pysyä siinä rungossa.

– Ei tämä muuta opetustani millään tavalla, koska en ole siirtymässä mihinkään erilaiseen opetustapaan. Niin monet ovat kiittäneet opetuksesta ja tuntevat millä linjoilla mä liikun.

Pirkko Jalovaara on haastateltavana Radio Dein Ajankohtaistunnilla torstaina 21.3 klo 9-10. Ajankohtaistunti kuullaan uusintana klo 13-14 ja yöllä klo 01-02.

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)