Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Piispa vaihtuu Turun arkkihiippakunnassa poikkeusmenoin

 

Turun arkkihiippakunnan uusi piispa Mari Leppänen vihitään virkaansa Turun tuomiokirkossa 7.2. Kuva: Kirkon kuvapankki / Timo Jakonen

Piispa vaihtuu Turun arkkihiippakunnassa tammi-helmikuun vaihteessa. Juhlamessut järjestetään Turun tuomiokirkossa poikkeuksellisin järjestelyin ja tiukkojen koronarajoitusten puitteissa.

Juhlamessujen sijaan ihmisiä kutsutaan osallistumaan television ja verkon välityksellä, ja piispoja voi muistaa, kiittää ja onnitella eri tavoin.

”Tavallisesti juhlamessuissa Turun tuomiokirkko on ollut täynnä ihmisiä. Mukana on yleensä ulkomaisia vieraita ystävyyskirkoista, alueen verkostojen edustajia, seurakuntien työntekijöitä ja luottamushenkilöitä sekä seurakuntalaisia. Nyt olemme joutuneet luopumaan osasta piispan vaihtumiseen normaalisti kuuluvista elementeistä. Vaikka tänä vuonna emme voikaan kokoontua yhdessä tuomiokirkkoon, se ei vähennä juhlan merkitystä. Vietämme hiippakunnan yhteisiä juhlia uudella tavalla verkossa sekä televisioiden ja radioiden äärellä”, kertoo hiippakuntapastori Pauliina Järvinen.

Parikanniemisäätiö Neliöb. 24.-30.6 (ilm.1/2)

Piispa Kaarlo Kalliala luovuttaa piispan viran tunnukset 31.1.2021

Turun arkkihiippakunnan piispana vuodesta 2011 toiminut Kaarlo Kalliala siirtyy eläkkeelle tammikuun lopussa. Hän luovuttaa piispan viran tunnukset Turun tuomiokirkossa sunnuntaina 31.1.2021 kello 10 vietettävässä messussa. Piispa myös saarnaa ja toimii liturgina. Messuun voi osallistua osoitteessa virtuaalikirkko.fi. Messun jälkeen vietetään virtuaalisia kirkkokahveja Turun arkkihiippakunnan Facebook-sivulla.

Piispa Kallialaa voi muistaa ja kiittää liittymällä kaikkien yhteiseen kiitoskorttiin osoitteessa: https://nakemiinpiispakaarlo.blogspot.com.

Piispa Mari Leppänen vihitään virkaansa 7.2.2021

Turun arkkihiippakunnan uusi piispa Mari Leppänen aloittaa tehtävässään 1.2.2021. Hänet vihitään virkaansa Turun tuomiokirkossa sunnuntaina 7.2. Virkaan vihkimisen toimittaa arkkipiispa Tapio Luoma avustajinaan piispat Kaisamari HintikkaSimo Peura ja Matti Repo. Messussa saarnaa piispa Leppänen. Tekstinlukijana toimii tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko, ja musiikin toteutuksessa on mukana muun muassa baritoni Aarne Pelkonen.

Messu televisioidaan suorana lähetyksenä Yle TV 1:ssä kello 10 ja lähetetään radiossa Yle Radio 1:n kanavalla alkaen kello 10. Messu on katsottavissa ja kuunneltavissa myös Yle Areenassa sekä osoitteessa virtuaalikirkko.fi.

Median edustajilla on mahdollisuus tavata piispa Leppänen ja arkkipiispa Luoma välittömästi messun jälkeen tuomiokirkossa. Median edustajien tulee ilmoittautua tapaamiseen etukäteen.

Juhlapäivään voi osallistua Facebook-tapahtumassa Turun arkkihiippakunnan Facebook-sivulla. Siellä on mahdollisuus lähettää oma tervehdys uudelle piispalle.

Kirkon viestintä