Piispa Teemu Laajasalo tapaa Paavi Franciscuksen Vatikaanissa

 

Helsingin piispa Teemu Laajasalo tapaa paavi Franciscuksen perjantaina Vatikaanissa. Laajasalon mukaan tapaaminen on osoitus katolisen ja luterilaisen kirkon yhteisen teologisen työn molemminpuolisesta arvostuksesta.

Piispa Laajasalo johtaa Vatikaanissa vieraillessaan valtuuskuntaa, johon kuuluu luterilaisten lisäksi muun muassa asianhoitaja Isä Marco Pasinato katolisesta kirkosta ja metropoliitta Elia ortodoksisesta kirkosta. Tapahtuma on osa ekumeenista rukousviikkoa, jota vietetään vuosittain 18.−25. tammikuuta.

– Olen hyvin kiitollinen mahdollisuudesta tavata paavi Franciscus. Tapaaminen on osoitus kirkkojemme pitkän yhteisen teologisen työn molemminpuolisesta arvostuksesta. On hienoa, että paavilla on aikaa suomalaiselle luterilaiselle piispalle, piispa Laajasalo arvioi.

Oikeus Sanaan_SEKLkesäkeräys1kk_vuosisop

– Paavi antaa kasvot katoliselle kirkolle, mutta myös kaikille kristityille. Omalla toiminnallaan paavi Franciscus on toiminut uskon, laupeuden ja lähimmäisen rakkauden esimerkkinä meille kaikille. Hän on myös näyttänyt kuinka taitava johtaja voi nopeasti muuttaa yli miljardin ihmisen yhteisöä, Laajasalo sanoo.

Helsingin piispa käyttää vierailun aikana paaville osoitetun puheenvuoron.

– Pohdin pitkään, mitä haluaisin yksityisvastaanotolla paaville puhua. Päädyin nostamaan aiheeksi hänen omasta joulusaarnastansa yhden hienon ohjeen, piispa Laajasalo kertoo tulevasta puheestaan.

Suomalaispiispojen vuosittaisella Rooman-vierailuilla on yli kolmen vuosikymmenen perinteet. Ekumeenisella rukousviikolla matkan ohjelmaan kuuluvat ekumeeniset jumalanpalvelukset, tutustuminen katolisen kirkon toimintaan ja paavin yksityisvastaanotto. Piispa Laajasalo vie paaville lahjaksi lahjoituksen Kolumbiassa tehtävään rauhan ja sovinnontyöhön Suomen lähetysseuran kautta.

Matkalla on mukana myös Helsingin tuomiokirkon poikakuoro Cantores Minores. Kuoroa johtaa Hannu Norjanen

 
Radio Dei RADIOT_FI 2

Aiheet

,