Piispa Repo kannabiksesta: Kirkko rohkaisee raittiiseen elämäntapaan

 

Kuva: KT.

Tampereen piispa Matti Repo kommentoi Seurakuntalaiselle Ajankohtaisen kakkosen kannabis-illan herättämää keskustelua huumausaineista.

Revon mukaan kirkolla ”tuskin on omaa erityistä kantaa juuri kannabiksen käyttöön, mutta kirkolla on vahva kanta kaikenlaisten päihderiippuvuuksien ennalta ehkäisemiseen”.

Piispa huomauttaa, että kannabista ja muita riippuvuutta aiheuttavia aineita arvioidaan ensi sijassa ”lisääntyvän tiedon ja yleisinhimillisen kokemuksen valossa” eikä niinkään teologisessa mielessä.

– Ainakaan minä en tunne kirkon kantaa juuri kannabiksen käyttöön, Repo sanoo.

Päihderiippuvuuksien ennalta ehkäisemiseen tähdätään Revon mukaan jo seurakuntien nuorisotyössä rohkaisemalla raittiiseen elämäntapaan.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

– Sitä palvelee myös rippikoululeirien tupakointikielto. Vielä 50 vuotta sitten tupakointia pidettiin harmittomana, nyt se nähdään terveydelle vahingollisena tapana, johon kehittyy kemiallinen riippuvuus, ja joka voi altistaa muille ongelmille.

– Tästä elämää suojelevasta näkökulmasta on katsottava myös alkoholia ja huumeita, olivat kyseessä sitten miedot tai väkevät aineet. Kirkon kanta on aina ollut pidättäytymistä suosiva ja toisaalta päihderiippuvaisia tukeva heidän tervehtymisessään, Repo summaa.

Lisäys klo 14.55:

Myös Espoon piispa Tapio Luoma kommentoi lyhyesti kannabis-keskustelua.

– Kirkko ei liene ottanut virallista kantaa juuri kannabiksen käyttöön. Omana näkemyksenäni totean, että koska kannabis on huumetta, sen käytöstä tulee pidättäytyä ja sen myyminen on laitonta.

 
Artikkelibanneri perussanoma