Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Piispa Leppänen valitsi Vuoden kristilliseksi kirjaksi Anni Pesosen teoksen Credo – Tieni mystiikkaan

 

Piispa Mari Leppänen (vas.) valitsi Vuoden kristilliseksi kirjaksi Anni Pesosen (kes.) kirjoittaman Credo – Tieni mystiikkaan. Kuva: Jouni Lallukka

Turun piispa Mari Leppänen valitsi Vuoden kristillinen kirja 2021 -kilpailun voittajateoksen tänään Helsingin kirjamessuilla. Yleisöäänestyksen voitti Jaakko Pirttiaho teoksellaan Rakkaat raajarikot.

Vuoden kristillinen kirja 2021 on Anni Pesosen kirjoittama teos Credo – Tieni mystiikkaan. Herkän henkilökohtainen kasvukertomus seurailee lapsen, murrosikäisen, opiskelijan, raamatuntutkijan ja seurakuntapapin pohdintoja kristinuskon ydinsisällöistä. Mistä oikeastaan puhutaan, kun sanotaan Jumala? Millaiseksi Jeesuksen merkitys muodostuu?

Turun piispa Mari Leppänen valitsi voittajan, joka julkistettiin Helsingin kirjamessuilla 31. lokakuuta 2021.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

”Kirja tallentaa yhden ihmisen hengellistä pohdintaa poikkeusaikana. Pesosen kirja on kiinnostava ajankuva. Kirja on myös rehellinen ja avoin hengellisen matkan kuvaus. Pesosen usko elää vapaudesta, ei pakotetusta kaavasta käsin. Kirja on luontevaa puhetta hengellisyydestä, joka läpäisee arjen eikä rakennu uhkakuvista. Pesonen kuljettaa lukijaa sanattoman rukouksen ja keskiajan mystikkojen maailmaan. Hän käsittelee Jeesuksen opetuksia Jumalan valtakunnasta ja kutsuu lukijaa sisäiselle matkalle, hiljaisuuteen”, Leppänen perustelee valintaansa.

Teoksen on kustantanut Basam Books Oy.

Voittaja palkitaan 2 000 euron rahapalkinnolla. Kristilliset kustantajat ry:n järjestämä kilpailu oli avoin kaikille kustantajille.

Yleisöäänestyksen voitti Jaakko Pirttiahon kirjoittama Rakkaat raajarikot. Teoksen on kustantanut Päivä Osakeyhtiö.