Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Piispa Jari Jolkkosen uusi kirja Ikävä vanhoja ateisteja julkaistiin Jyväskylän Kirkkopäivillä

 

Kuvassa kustannustoimittaja Maaria Pätsi haastattelee piispa Jari Jolkkosta kirjanjulkistamistilaisuudessa Kirkkopäivillä. Kuva: Simo Parni

Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkosen uutuuskirja julkaistiin Jyväskylässä pidettävillä Kirkkopäivillä perjantaina 17.5. Kirjan nimi on Ikävä vanhoja ateisteja ja muita kirjoituksia, ja sen on kustantanut Kirjapaja.

Kirjassaan Jolkkonen kirjoittaa terävästi ja suorasanaisesti ajankohtaisista yhteiskunnallisista aiheista: uskonnonvapaudesta, monikulttuurisuudesta, luonnontieteiden ja uskonnon suhteesta, ihmisen vapaudesta ja vastuusta. Julkinen keskustelu eutanasiasta ja spekulaatiot Maan ulkopuolisesta elämästä saavat piispan pohtimaan elämän ja kuoleman suuria kysymyksiä. Keskustelukumppaniksi hän haastaa kenet tahansa totuutta etsivän ihmisen, niin uskovan kuin ateistinkin.

”Kristinuskon sanoma on pohjimmiltaan hengellinen, mutta sillä on aina myös yhteiskunnallinen ulottuvuus. Olen halunnut pohtia ajankohtaisia eettisiä kysymyksiä tästä näkökulmasta.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

”Haluan erityisesti kiittää Savon Sanomia ja päätoimittaja Seppo Rönkköä monenlaisesta yhteistyöstä. Lehti on aina antanut kirjoittaa vapaasti. Koskaan ei ole asetettu suitsia suuhun. Siinäkin mielessä lehti on toteuttanut johdonmukaisesti sananvapautta. Samalla minun on ollut pakko opetella kirjoittamaan tiiviimmin ja yksinkertaisemmin”, Jolkkonen kiittää.