Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Piispa Häkkinen Lappeen seurakunnan 600-vuotisjuhlamessussa: Lähetys testaa kirkon uskottavuuden

 

Seurakunnan juhlamessu veti väkeä Lappeen kirkkoon keväällä 2015. Kuva seurakunnan tiedotus

– Kirkon ja seurakunnan tulevaisuus on sidottu lähetykseen, totesi Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen helatorstain saarnassaan Lappeenrannan Marian kirkossa.

Helatorstaina vietettiin Lappeen seurakunnan 600-vuotisjuhlamessua.
Juhlavuotta vietetään monin eri tavoin teemalla ”Elämän leipää 600 vuotta”.

Piispa Seppo Häkkinen muistutti kuulijoita Jeesuksen antamasta lähetystehtävästä julistaa evankeliumia sanoin ja teoin kaikkialla maailmassa.

– Kirkolla ei ole tulevaisuutta, jos se torjuu lähetyksen tai aliarvioi sen. Lähetys on kirkolle testi uskottavuudesta, sanoi piispa Seppo Häkkinen saarnassaan.
– Kirkko on elävä Kristuksen ruumis, maailman valo ja suola. Jeesuksen antamaa tehtävää ei ole vielä suoritettu loppuun. Parannusta ja syntien anteeksiantamusta on yhä saarnattava täällä Lappeenrannassa, omassa maassamme ja kaikkialla maailmassa.

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

Häkkinen mainitsi, että Lappeenrannan seudulla on ollut seurakunta mahdollisesti jo 1300-luvun alkupuolelta lähtien. Vanhan Hämeenlinna-Viipurin maantien varrella on sijainnut kirkko ja kalmisto. Vanhimmat haudat on ajoitettu esikristilliselle ajalle. Ensimmäisen kerran Lapvesi mainitaan 25. kesäkuuta 1415 Turun maaoikeuden rajantarkistusasiakirjassa.

Häkkinen painotti, että historian tunteminen ja siitä opiksi ottamisen on tärkeää. Kirkko katsoo kuitenkin aina eteenpäin.
– Lappeella katsomme menneisyyteen, kuuden vuosisadan taakse. Jokaisen yhteisön on tarpeen tuntea historiansa. Siitä on syytä ottaa oppia. Mutta menneisyys ei ole kirkon oikea suunta. Lukittujen ovien kristillisyys ja sisäänpäin kääntyminen uhkaavat kirkkoamme ensimmäisten opetuslasten tavoin. Kirkkoa ei ole tarkoitettu puolustamaan menneisyyden saavutuksia ja arkistoimaan sitä, mitä on joskus ollut. Samalla kun arvostamme menneisyyttämme, tehtävämme on rakentaa tulevaisuutta.

Hän muistutti, että ilman Jeesuksen antamaa tehtävää saarnata parannusta ja syntien anteeksiantamusta kaikille kansoille Lappeella ei vietettäisi seurakunnan juhlaa.
– Ilman Jeesuksen käskyä viedä viestiä kaikkeen maailmaan ei kristinusko olisi levinnyt maahamme eikä täällä olisi kristillistä kirkkoa, piispa Seppo Häkkinen sanoi.

Lue koko saarna tästä.