Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Piispa Häkkinen avioliitosta: Kirkon kanta ilmaistu selkeästi

 

Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen. Kuva Vuokko Vänskä

Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen toteaa, että kirkon kanta on miehen ja naisen välinen avioliitto.

– Tämän ovat selkeästi ilmaisseet niin kirkkohallitus, piispainkokous kuin kirkolliskokouskin. Harvaa asiaa on kirkossa näin selkeästi yhteisesti ilmaistu, Häkkinen totesi Seurakuntalainen.fi:lle Mikkelissä tänään.

Hän toivoo kuitenkin, että tästä herkästä asiasta myös kristityt, jotka ovat eri mieltä, voisivat sanoa näkemyksensä toista kunnioittaen.

Hän ei halua ennustaa eduskunnan tulevaa päätöstä, mutta avioliittolain muutos vaikuttaisi kirkonkin elämään.

– Jos avioliittolakia muutetaan, se pakottaa myös kirkkoa ennemmin tai myöhemmin ottamaan asiaan kantaa, arvioi piispa Häkkinen.

Piispa Seppo Häkkinen ei näe ratkaisuna kirkon luopumista vihkioikeudestaan, sillä jos näin tapahtuisi, ”sitten alettaisiin miettiä, millaisia avioliittoja kirkko siunaa”.

Aiemmin tänään Häkkinen kirjoitti facebook-sivullaan, että ”eduskunta ottaa lähipäivinä kantaa kansalaisaloitteeseen avioliittolain muuttamisesta sukupuolesta riippumattomaksi. Päätöstä tehtäessä on muistettava päätöksen vaikutukset myös lapsen asemaan. Lapsen oikeutta isään ja äitiin ei pidä murentaa. Lainsäätäjän ei tule jo lähtökohtaisesti jättää joitakin lapsia ilman isää tai äitiä. Siksi avioliitto on mielestäni säilytettävä miehen ja naisen välisenä liittona.”

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Tänään eduskunnan lakivaliokunta esitti hylättäväksi kansalaisaloitteen sukupuolineutraalista avioliitosta äänin 9-8. Asiasta äänestetään eduskunnan täysistunnossa 28. marraskuuta.