Elämäntaito: Jouni Turtiainen on ollut päähän potkittujen uskollinen ystävä

Piispa Bo-Göran Åstrand vihitään piispan virkaan sunnuntaina 29. syyskuuta

 

Porvoon piispa Bo-Göran Åstrand kuvattun Porvoo tuomiokirkon edessä. Kuva: Kirkon kuvapankki/Aarne Ormio

Porvoon hiippakunnan piispa Bo-Göran Åstrand vihitään virkaansa Porvoon tuomiokirkossa sunnuntaina 29.9. klo 10. Åstrand aloitti Porvoon hiippakunnan piispana 1.9.2019. Virkaan vihkimisen toimittaa arkkipiispa Tapio Luoma.

Vihkimysmessun liturgina toimii arkkipiispa Luoma. Avustavina liturgeina ovat Bo-Göran Åstrand ja tuomiorovasti Mats Lindgård. 

Arkkipiispa Luomaa avustavat Espoon hiippakunnan piispa Kaisamari Hintikka, Turun arkkihiippakunnan piispa Kaarlo Kalliala, piispa Thomas Petersson Ruotsista, piispa Peter Fischer-Møller Tanskasta, Solveig Fiske Norjasta ja arkkipiispa Michael Jackson Irlannista.

Sansa Neliöb. 11.9.-10.10. MJa

Messussa saarnaa Bo-Göran Åstrand. Saarnaan osallistuu myös koululainen Mahira Paukku.

Messussa kanttorina toimii Mikael Helenelund ja urkurina Reidar Tollander. Messun musiikkia ovat toteuttamassa myös nuorisoryhmä UV-Sound, vaskiyhtye Cornicines Borgoensis ja Borgå kammarkör.

Kaisamari Hintikka ja Kaarlo Kalliala pukevat piispa Åstrandin viran tunnuksiin.

Messu televisioidaan suorana lähetyksenä Yle Fem:ssa kello 10 ja se tulkataan viittomakielelle Yle Areenassa. Messu lähetetään myös radiossa Yle Vega -kanavalla kello 13.03.

Medialle on varattu vihkimysmessuun paikkoja. Median ennakkoilmoittautuminen 22.9. mennessä viestintäasiantuntija Åsa Holmvikille (asa.holmvik@evl.fi). Mediaa pyydetään saapumaan vihkimysmessuun kello 9.30 mennessä. Valokuvia vihkimysmessusta julkaistaan kirkon kuvapankissa 29.9. iltapäivällä.

Messun jälkeen tarjotaan juhlakahvit Porvoossa seurakuntatalolla osoitteessa Lundinkatu 5.

Piispa Åstrand ei anna haastatteluja vihkimysmessun yhteydessä. Haastattelupyynnöt muihin ajankohtiin voi osoittaa piispan sihteeri Susanne Lönnqvistille, p. (019) 529 77 13, susanne.lonnqvist@evl.fi.

Bo-Göran Åstrand aloitti Porvoon piispana 1.9.2019. Hän on hiippakunnan kahdeksas piispa. Porvoon hiippakunnassa on 53 seurakuntaa. Hiippakunnan seurakunnissa on noin 240 000 jäsentä.

Kirkon viestintä