Yleinen: Viikon debatti pui armokuolemaa: eutanasia on arvokysymys monelta kantilta

Petri Mäkilä Aikamedian lehtien päätoimittajaksi

 

Petri Mäkilä aloittaa Aikamediassa kesällä. Hän on koulutukseltaan teologian maisteri ja tekee väitöskirjaa helluntailaisesta hermeneutiikasta. Kuva: Anssi Tiittanen

Helluntailiikkeen lehdet siirtyvät kesällä uuden päätoimittajan käsiin.

Aikamedia Oy on valinnut Petri Mäkilän, 50, uudeksi lehtien vastaavaksi päätoimittajaksi. Mäkilä on koulutukseltaan yo-merkonomi ja teologian maisteri. Uudessa tehtävässään hän toimii Ristin Voitto -lehden ja verkkomedian päätoimittajana sekä vastaa Jees-, Hyvä Sanoma-, Verso-, Paimen Plus– ja Kultalyhde-lehtien toimitustyöstä.

Petri Mäkilällä on laaja-alainen kokemus kristillisestä mediasta. Hän siirtyy Aikamedian palvelukseen Patmos Lähetyssäätiöstä, jossa hän on palvellut 17 vuotta toimittajana ja lähetyspastorina vastuualueinaan opetus- ja mediatyö. Mäkilä on julkaissut kaksi kirjaa, lukuisia artikkeleita ja blogikirjoituksia sekä toimittanut satoja radio- ja tv-ohjelmia eri medioihin. Hänellä on myös laaja-alainen kokemus pastorin tehtävästä ja seurakuntatyöstä.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Mäkilällä on useita kristilliseen toimintaan liittyviä luottamustehtäviä. Hän toimii muun muassa Suomen Evankelisen Allianssin (SEA) hallituksen puheenjohtajana.

– Aikamedian lehdet ja sähköiset kanavat tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden peilata kristillisen kentän tapahtumia sekä rohkaista uskovia tavoittelemaan sitä hyvää, mitä Jumala haluaa vielä meille antaa, Mäkilä sanoo.

– Lehdillä on edelleen oma vahva paikkansa helluntailiikkeen toiminnassa, mutta uuden sukupolven tavoittamiseen tarvitaan yhä enemmän myös mobiilia viestintää, uusi päätoimittaja painottaa.

Mäkilä aloittaa tehtävässä kesäkuussa. Päätoimittajana vuodesta 2005 lähtien toiminut Leevi Launonen jää eläkkeelle syyskuun alussa.